joulu tulee


Anne: Eilen oltiin illalla elokuvissa katsomassa I`am not there, Bob Dylan fantasia. Kuusi kuvitteellista tarinaa, joiden inspiroimana Dylan ja hänen biisinsä. Hienosti tehty leffa ja hyvää musiikkia. Ennen leffaa oltiin syömässä intialaista ruokaa paikassa jossa oli hyvin kohteliaat tarjoilijat, tuli mieleen Jeeves-sarjan palvelija. Pöydän ruusukin saatiin mukaan.
Tänään lähdettiin Karin kanssa taas retkelle vuorille, Meri jäi nukkumaan. Ihana pieni tie vei meidät postikorttimaisemiin kanjoniin, jossa oli pakkasta ja myös vähän lunta. Tie oli myös vaarallinen, koska kiviä putoili vuorilta ja hillittömiä tukkirekkoja kulki myös tiellä.
Ajoimme kuitenkin parikymmentä kilometriä maisemien takia, sitten käännyimme takaisin. Tie olisi ollut 60 kilometriä mutkittelevaa pikkutietä vuorien keskellä, mutta aika loppui kesken, aurinko laskee täälläkin jo viiden jälkeen. Pimeässä tie olisi ollut liian haastava.
Niin vain on, että loma loppuu vähän kesken, monta upeaa tietä olisi vielä löydettävänä.
Jouluruokaa pitää jo miettiä, kaupassa käydä, viinit ostaa ja lahjat pakata. Suunnittelimme Merin ja Romeon kanssa joulua ja Romeolla oli meille iso yllätys!!! Lähdemme sunnuntaina pieneen kylään Canigou-vuoren juurelle joulua viettämään. Romeo on sieltä vuokrannut kaksion joulun ajaksi ja tarkoitus on vaeltaa vuorilla, mennä kylän kirkkoon joulumessuun, käydä kuumissa lähteissä kylpemässä ja käväistä vieressä olevassa laskettelukeskuksessa murtsikkahiihtoa kokeilemassa. Romeo ei ole koskaan hiihtänyt, ja hän haluaisi kokeilla.Kuuntelimme suut auki Romeon yllätystä ja hihkuimme riemusta. What a good plan! Oo-la-laa katsotaan kuinka käy ja millainen sää tulee, sanoi kuitenkin muumimamma, jota totta puhuen laskettelukeskus hieman hirvitti! Pelikortit otetaan mukaan ja mac, josta voidaan kuunnella musiikkia ja myös äänittää, koska Meri haluaa laulaa joululauluja. Romeo ottaa rumpunsa ja Kari kitaran ja naiset laulaa. Menu on kasvisvoittoinen, erilaisia perunaruokia, papuja, hunajaporkkanoita, vuohenjuustopaprikat, juustoja ja vähän lihaa vanhuksille. Kuusi joko ostetaan tai haetaan perinteiseen tapaan vuorilta, sen hommaaminen on nuorten vastuulla. Meri toi kuusenkoristeita kotoa mukanaan ja muutaman joululiinan, joten eiköhän Suomi-tunnelmaa saada mukaan. On myös vodkaa ja rommia, sekä calvadosta; snapseina vain sielua hoitamassa. Meillä on myös pipareita, vihreitä kuulia ja Fazerin sinistä, jota olemme myös saaneet ystäviltä lahjaksi. Meri leipoo joulutorttuja, koska ihanaa kyllä, siellä on pieni uuni. Oi oi melkein tunnen tuoksun jo ja vesi herahtaa kielelle! Joulu on kyllä tuoksuja täynnä, niitä täällä muistelee ja kaipaa.
Ja ikävä on jo Sallaa, meidän täytyy varmasti kattaa Sallallekin paikka joulupöytään ja nostaa malja hänelle samalla kun soitetaan Suomeen ja toivotetaan hyvää joulua.
Sitten vain paljon kynttilöitä ja tulppaaneja ja joulu saa tulla! Ihanaa joulun odotusta ja nauttikaa piparien ja torttujen tuoksusta! Muutama kuva taas lisätty kansioon; uudet

Kommentit

SAARISTOT ON IHANII KUN NE HIIHTÄÄ!
Unknown sanoi…
Voi valkoisuutta! Täällä Lohjalla on taas vaihteeksi ihan mustaa.. Onneksi on uusin kitarasankari jonka kanssa voi taistella melankoliaa vastaan.
Jouni sanoi…
Kiitos että muistatte myös minua täälä vantaan ghetossa. Ikävä on teitäkin kova. Jouluaattona on pakko mennä hautausmaalle yöllä kunnioittaen iskän perinteitä! :) Ihanaa joulun odotusta! * Rutistus*

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote