JARDIN DE BALATA JA AUTOILUA SADEMETSÄSSÄ


Aamulla kohti yhtä top 5 paikkaa mikä on aivan pakko kokea tällä saarella. Katseltiin netistä paikan aukeavan jo klo 9 eli ei muuta kuin keula kohti vuoria. Paikka sijaitsee Fort-de-Francen keskustasta kymmenisen kilometriä sisämaahan päin ylös kohti sademetsää. Tie kihara mutta olen jo tottunut kaahaamaan ranskisten perässä. Toki täällä niin kuin kotomaassakin, kun Audi ilmestyy peräpeiliin kiinni, niin pakko on vaan päästä ohi! Siis tie oikeesti on kapea ja yleensä sateen liukastama, koska vuotuinen sademäärä on sademetsässä 6-8metriä....siis oikeesti!!! 

Paikalle päästiin ehjänä ja sitten parkkipaikan hakua. Ihan hirveesti ei ole siihen varattu pysäköinti paikkoja, mutta kun katsoo mihin fransut kiesinsä tunkee, niin ei ku matkien perässä vaan. Paikkahan on yksityinen puutarha tai ainakin alunperin. Sen on perustanut  v.1982 puutarhuri jonka intohimona oli trooppiset kasvit. Puutarha on noin 3 hehtaaria ja siellä on 3000 erilaista trooppista kasvia kukkineen ja 300 palmua jos oikein ymmärsin. Valitettavasti vierailumme aikana pääsimme nauttimaan tästä kuuluisasta sademetsän sateesta...ja sitähän tuli. Lippuluukulla tosin myytiin kertakäyttö sadetakkeja hintaan 2,5€ tsipale. 

Siellä on myös riippusilta alueen yläpuolella mistä on hulppeat maisemat ympäröivään puutarhaan. Videolla minkä tein tuohon oheen, niin siitä piti poistaa messevä kirosana heti alusta, koska ensimmäisellä askeleella meinasin vetää turvalleen kun liukastuin kamera toisessa kädessä;) Hyvä ettei Tartsani tipahtanut;)


Paikan yhteydessä on myös ravintola, muutenhan tuolla metsässä ei ole muita ruokapaikkoja. Ravintola toki tällä kertaa oli tupaten täynnä, koska pari bussilastillista oli varannut sen kokonaan omaan käyttöönsä. Eväät on muutenkin hyvä olla aina matkassa tai ainakin kurkun kostuketta kun täällä seikkailee.











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote