hyvät pahat ja rumat


Ja nyt on Ranskan karonkan aika. On kotiin lähdön aika.Eilen muistelimme loma-aikaamme ja Kari joi viiniä ja olutta muistaakseen kaiken OIKEIN. Kuuntelimme omat biisimme ja pidimme niitä maailman parhaimpina ja Kari on paras kitaransoittaja, huuliharpusta puhumattakaan.

Parasta matkalla on ollut; lämpö, lämmitin, yhdessäolo, älytön höpöttäminen, kuudeskerros meren edessä, aamupatongit, joissa todellakin on eroa päällipuolessa ja pohjapuolessa, biisien sanoitusten veivaaminen yhdessä, majakassa olo kylkikyljessä, savun haju kylissä poltetuissa takoissa, vuorien lumihuiput, viinin lipittely iltaisin, pussikeitot, autoilu liikenneympyröissä, simpukoiden keräily rannalta, Karin blogitekstin oikoluku, blogin kirjoittelu autossa hotellin edessä, yritys katsoa ranskalaista tv;ohjelmaa iltaisin, kirjojen ahmiminen, rugby-ottelut tv:ssä, frendit-dvd, jossa suomalainen tekstitys,siskon lähettämien hesareiden lukeminen, postilokeroon katselu viestien toivossa Suomesta, ystävien vierailu luoksemme, valokuvausretket ja toisillemme kommentoinnit, nähdä kuinka pilvet vyöryvät yli Pyrenneitten,syödä simpukoita kattilasta, voimistelu ja kävelyretki aamuisin, joulun vietto vuorilla ja parasta on ja parasta on VIVA LA FRANCE eläköön Ranska......

Kurjinta matkalla on ollut: ...alun koti-ikävä, ymmärrettömyys, yhteisen kielen puuttuminen; ei osata tilata haluamiamme ruokalajeja; mitään lisäkysymyksiä ei ole voinut tehdä, joskus tuuli on todella kovaa ja sekoittaa hiukset ja retkisuunnitelmat, sinne päin-meininki ranskalaisittain, pysäköinti keskelle katua hätävilkut päällä , älytön ohittelu maantiellä, turha riskinotto liikenteessä, perseessä ajo maantiellä, puutteelliset internet-yhteydet, keskuslämmityksen puuttuminen, saunan puuttuminen, tiskiharjojen puuttuminen, kuivauskaapin puuttuminen, ranskalainen ylemmyydentunto; Gallian kukkona jokapaikassa, koirien kakat rannalla ja kadulla, kaupan kassan oikea valinta, bensan ostaminen eri maista (Espanja), jossa bensan määrä piti tietää litralleen, ja se piti maksaa ja sitten vasta tankata. Parkkipaikkojen etsiminen ruuhka-aikoina Perpignanissa, ystävien ikävöinti ja Salla-ikävä, suomenkielen ikävä; täällä ei missään ole suomalaisia.

Kyllä kannattaa selvinpäin yleensä tehdä matkasuunnitelmia...viinipäissämme olimme laittaneet itsellemme ensimmäiseksi päiväksi melkein 1000km autolla- ajoa. Karttaan uudestaan tutustuessa valkeni että,herra isä, sehän on koko Ranskan läpiajo. Nyt meillä on uusi plan. Ja varsinkin sen takia, kun jouluna nähtiin telkkarista jumalaton ketjukolari joka johtui mustasta jäästä. Mustasta jäästä eikä mustasta joulusta;) Suomessahan aina ensilumi aiheuttaa liikennekatastrofin, kun kukaan ei muka muista miten talvella ajella.Moottoritie varustettuna hulluilla autoilijoilla ja mustalla jäällä ei ollut kauhean houkutteleva yhdistelmä, joten päätimme lyhentää ajomatkoja reippaasti per päivä. Suunnitelma on seuraava; sunnuntaina ajamme Macon nimiseen kaupunkiin; 550km. Sieltä Colmariin 400km,joka on vielä Ranskan puolella, siellä vietämme uuden vuoden.
Keskiviikkona jatkamme Saksan puolelle; Koblenz. Kilometrejä ei olla vielä katsottu, mutta autoilu Saksan pitkillä mäkisillä stradoilla on takapenkki ahdettuna kattoon asti tavaraa varmaankin elämys foorttille ja kartanlukijalle. Torstaina olemme ottamassa monta pitkää Lyybekissä. Perjantaina ajo Tanskan läpi ja päämäärä olisi Ruotsin Jönköping. Ja lauantaina ajo Tukholmaan lautalle.Varattiin pelivaraa puolipäivää lautan löytymiseen sen takia, koska Tukholman läpiajo silloin kolme kuukautta sitten tuntui aivan paniikilta. En tiedä olenko tyhmä, mutta aamuruuhka Tukholmassa matkan alussa tuntuu vieläkin luissa.
Tosin ajokokemusta on kertynyt kovasti, joten Tukholma voi olla pikku juttu.(kartanlukijan huomio) Jännittävää on nähdä missä lumi tulee vastaan, vai tuleeko missään? Ilmeisesti ei ainakaan Suomessa! Nyt kun ollaan näsäviisaita, tuodaan tietysti hirmuinen lumimyrsky tullessamme Suomeen.... Jospa säät olisivat suotuisia, niin matka menisi jouhevasti. Yön viettäminen baanalla jossakin lumimyrskyssä ei kuulosta houkuttelevalta, vaikka untuvatäkit ja juomaa onkin mukana.
PS. Joulukuvia Uudet kuvat;kansion alussa...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote