sauna


Anne: Kotimatkaa alettiin suunnittelemaan ja lähtöpäivä on uudenvuodenaattoaamu klo 6.00! Karttaa katsottiin ja päädyttiin nopeaan kotiintuloon melko suoraa reittiä. Talviaikaan ei pieniä teitä etsitä vaan ajellaan pääteitä ja toivotaan että lumimyrskyjä ei tielle sattuisi.
Taitaa siellä nyt sataakin enemmän vettä tai olla aurinkoista ja lämpötilat ovat plussan puolella. Sitten illalla muisteltiin mikä Suomessa on ihaninta. Kari muisteli suurella lämmöllä mökkisaunaa, kuinka se sytytetään , miltä puu tuoksuu ja vedet kannetaan järvestä. Mikä ihana sihinä kuuluu kiukaalta kun löylyä heitetään, se lämpö. Sitten istutaan tulilla Lohjanjärven rannalla ja ihaillaan auringonlaskua, nuotio loimuaa ja lokit kirkuvat Jyrkön saarella. Sitten päästiin suomalaisiin ruokiin, mitä kaivataan eniten? Kari kaipasi muusia ja makkarakastiketta, lihapiirakoita, Turun sinappia. Minä muistelin vesi kielellä karjalanpiirakoita ja munavoita, sienikastiketta ja muusia. Niinpä päätettiin istua saunassa viikko ja syödä kiukaalla paistettua HK:n sinistä kera Turun sinapin; kun päästään kotiin.
Ajatukset alkavat siis kääntyä kotiin päin ja tänään jo alan vähän pakkailla pikkutavaroita ja pesen ison kasan pyykkiä. Joulua vartenkin on pakattava, sunnuntaina lähdemme joulunviettoon pikku-kylään. Se on mukava ajatus!
Kari; Eilen taas tehtiin pitkästä aikaa spagettikastiketta ja heti syömisen jälkeen taas muistettin miksi sitä ei olla tehty pitkään aikaan. Maha kiertämään ja matkaan kohti hotelli helpotusta. En ymmärrä mistä ne tekee paikallisen jauhelihan...se maistuu oudolle se näyttää oudolta se on paistaessa oudonväristä ja sivuvaikutukset ovat todella hallusogeenisiä. Jos sen salaisen ainesosan keksisi mitä siinä on, niin olisi miljonääri hetkenpäästä ulostuslääkerintamalla.
Välimeri jatkaa ulkona lakkaamatonta möyryntää. Sen ääni on kuin pitkä juna kulkisi ohi eikä loppu koskaan. Sitä varmasti tulee ikävä. Mitenköhän pystyy nukkumaan ilman sen jatkuvaa kohinaa taas kotona. Makkariin täytyy varmaa asentaa joku laite, mistä tulee laakkaamatonta jylinää...ehkä asentaa pesukone sängyn viereen ja laittaa se päättymättömälle linkousasennolle.
Salla soitti äsken meille ja luki puhelimessa meille kirjoittamansa kirjeen. Äidin kyyneleet virtasivat puhelun jälkeen valtoimenaan. Voi tätä Joulua. Ikävää että perhe on hajallaan ympäri maailmaa. Sallalle paljon rakkaita terveisiä sinne pohjantähden alle!!!

Kommentit

ridibundus sanoi…
Ihanaa että tulette takaisin!! Mutta vielä toivotamme Ihanaa erilaista Joulua, täällä ruoho viheriöi taas joten teidän talvimaisemanne ovat paljon jouluisemmat. Haleja ja Puskuja jokaiikka, Sallasta pidämme hyvää huolta ja mamma laittaa varmasti pakkaseen silavaa kun ei se poikaparka saa tänäkään jouluna kinkkua! Maarit & Co

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote