Day one


Ensimmäinen etappi on valmis ja saavuimme Macon nimiseen kaupunkiin. Kaupungin keskelle oli rakennettu hienoja joulukuvaelmia seimeineen ja poroineen. Keskellä kaupunkia oli myös tehty tekojäärata, jossa oli mahdollista lainata luistimet ja kokeilla kaatuilua jäällä. Aikamoisilta hokkareilta näyttivät...nilkat mutkalla porukka kiersi kehää.

Kaupunkihan on aivan kuin kotoinen Turku. Kaupunki Saonne ja Loire joen varrella. Alue kuuluu Loirenlaaksoon ja on aivan täynnä linnoja...18 kappaletta. Hieman enemmän kuin kotoisessa Suomessa. Ehkä meidän suomalaisten ei kannata kauheasti mainostaa turisteille meidän linnoista ja kirkoista. Täällä niitä tuntuu olevan kuin kesämökkejä Suomessa järvien rannoilla. Loirenlaakso on aina kuulunut omissa mielikuvissa sellaiseksi paikaksi, missä olisi kiva asustella. Nyt oli mukava yllätys huomata, että täällähän sitä tosiaankin nyt ollaan!
Ei tarvinnut ajaa kuin 550km ja ilmasto vaihtui totaalisesti. Vesisade piiskaa ja lämpötila putosi seitsemän astetta. Heh-heh...kolmen kuukauden aikana meillä oli ehkä seitsemän pilvistä päivää... vaihtelu virkistää mukavasti vesisateen valuessa takinkauluksesta sisään. Loistavaa mielikuvaharjoitusta kotimaahan palaamista varten.

Anne: Tämä on kiva kaupunki, harmi että on jo myöhä eikä ehdi paljon linnoja kiertää, jospa aamulla yritettäisiin ehtiä lähimpään. Kesällä tämä Saone-et-Loire, Bourgogne du Sud on varmasti hienoa aluetta, täällä voisi olla seuraavat kolme kuukautta... heh heh jos vaikka voittaisi lotossa siis. Matkalla näkyi paljon ulkomaalaisia ja ranskalaisia sukset auton katolla, olivat menossa Alpeille uutta vuotta vastaanottamaan. Tästä on kyllä hyvät mahikset mennä minne vaan, toisin kuin meiltä sieltä pohjolasta. Ibis-hotelli on hieno ja hintakin talvialella 50e/vrk, joten kyllä kelpaa. Suihkussakin on radio, voi laulaa mukana ja paukutella rauhassa. Tv on upotettu seinään sängyn eteen ja innokkaasti siitä etsitään eurokanavia ja englannin kieltä vaihteeksi, BBC world ainakin löytyi. Ja kohta syömään, ravintola aukeaa klo 19.00. Jee, kotimatka on alkanut hyvin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote