keep on shopping


Kyllä naisen shoppailu into voi olla pohjaton. Tänään jo aamusta raahautunut kahden naisen perässä ympäri kaupunkia. Tarkoituksena, tai näin ainakin minut mukaan huijattiin, oli löytää tyttärelle saappaat. En tiennytkään yhdestä kaupungissa olevan niin paljon kenkäliikkeitä. Ranskalaisilla täytyy aivan varmasti olla jonkinlainen kenkäfetissi. Viisitoista liikkettä kierrettiin käytännössä yhden korttelin alueella...Kuinka paljon niitä sitten koko kaupungissa voi olla, on minulle aivan arvoitus. Palvelu kyllä jokaisessa liikkeessä on hienoa. Heti aletaan kiskomaan asiakkaan eteen polvistuneena lapikasta kinttuun. Tosin se suomalainen jalka on tehty ilmeisesti eri lestistä kuin ranskalainen...aika tiukilta tuntuivat suurin osa olevan. Siinä sitten myyjä hikipäässä yrittää väkisin lapikasta repiä pohkeen yli kaupan syntymisen toivossa. Suurimman osan ajasta vietin kenkäkauppojen ikkunoiden ulkopuolella, ja aloin huomata myyjiltä outoa vilkuilua minun suuntaani. Ilmeisesti ajattelivat jonkun kenkäperverssin tuijottelevan liikkeeseen sisään. No siitä sitten juttelemaan joulupukin kanssa, joka patsasteli pumpuliparrassaan jakamassa mainoslehtisiä paikalliseen markettiin. Tulimme pukin kanssa tulokseen että miehen osa on ankara. Joko ei uskota olemassaoloon ollenkaan ja kakarat kiskoo parrasta, koirat kusee kintuille tai sitten leimataan kenkäpervoksi. Joulun aika. Antamisen juhlaa. Lähellä ettei täälläkin joudu kyntämään adventtiloskaa. Lämpötila laskenut poikkeuksellisen alas. Paikalliset olivat aivan huuli pyöreänä siitä lumisateesta joka satoi lauantaina. SE on todella HARVINAISTA. No nyt se on jo häipynyt maasta. Uusia kuvia taas lisätty Uudet kansioon...
Anne: Meri löysi lopulta sopivat saappaat, se on tarkkaa puuhaa. Minä olin kampaajalla karsimassa auringon polttamaa pehkoani ja värikin löytyi: kastanjanruskea. Oli hauska kokemus istua kampaajalla ja juoda cappucinoa ja miettiä minkähän värinen pää lopulta olisi. Hyvä siitä tuli ja paljon siistimpi taas. Ostimme tänään ihanan tuoksuisia teelaatuja mahtavasta tee/kahvikaupasta.Löysimme myös Mma Ramowetsin juomaa rooibos-teetä!
Löysimme myös antiikkikauppa/kahvilasta vanhoja peltipurkkeja, ostin laivalaatikon johon voin kauniisti pakata kaikki meritähteni kotimatkaa ajatellen. Ostimme myös miehille sensuelleja lahjoja ja kävimme Lafayette:ssä kokeilemassa kaikki hatut ja hypistelemässä koruja! Kiersimme myös mustalaiskorttelissa eksoottisissa maisemissa havainnoimassa tunnelmia, tosin kameraa lujasti puristaen tai reppuun visusti piilottaen. Siellä on mielenkiintoinen näyttely, johon palaamme huomenna. Merin ehdotuksesta puhuimme suomea puolalaisittain ja vähän venäjääkin sopeutuaksemme miljööseen.
Löysimme myös tunnelmallisen kirjakaupan, jossa oli paljon valokuvakirjoja ja siellä vietimme pitkän ajan katsellen kaikkia ihania opuksia! Perpignanissa on paljon katsottavaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote