tautavel man


Anne: Retkellä Tautavellin kylässä esihistoriallisessa museossa. Tie kylään kiemurteli vuorien lomassa ja laskeuduttiin laaksoon, josta vuorilta luolasta oli löydetty ihmisasutusta ja pääkallo , niinkin vanha kuin 450 000 vuotta, ensimmäinen eurooppalainen siis Tautavel man. Museossa oli nähtävillä eläinten ja ihmisten luita, luolien löytöjä, filmejä esihistorialliselta ajalta ja kaukoputkella näki vuorilla olevan oikean luolansuun paikan, josta löydöt oli tehty. Hieno museo ja upealla paikalla , vuorten ympäröimässä laaksossa.
Hurja ajatella, että täällä on ollut mammutteja, biisoneita ja leijonia sekä luolaihmisiä.
Matkalla käytiin myös pienellä vuorella, jonka päällä oli vanha kirkko ja tosi korkealla. Sinne ajettiin autolla pientä kiemurtelevaa polkua, alastulo olikin jännittävää, eikä mitään kaiteita tietenkään. Näköalat olivat hulppeat!
Kotona majakassa alakerran remontti jatkuu iltaisinkin ja alkaa aamuisin aikaisin. Naapurin madame taas valvoilee ja tv päällä yöhön myöhään, ilmeisesti ne korvatulpat on hommattava. Naapurin vanha herra vie roskia surullisena ja kertoo meillekin aina elämäntarinaansa, kuin kuoli kissa ja sitä ennen jo vaimo. Häntä taputamme ja hymyilemme ja voivottelemme; kaikki tää ranskan elekielellä. Tuuli ulvoo ja ikkunaluukut kolisevat, lokit välillä naukaisevat merellä; on marraskuun ilta kerrostalon kuudennessa kerroksessa täällä Välimeren rannalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote