myrsky


Anne: Yöllä kuului kuin juna olisi mennyt huoneessa, ikkunat heiluivat ja joka puolella ujelsi. Etelästä tuuli ja meri myrskysi ja Kari kuorsasi. Kuuntelin sekä innoissani että hieman peloissani yöllistä tuulen voimaa. Lopulta nukahdin ajatukseen majakasta ja myrskykuvista, joita aamulla voisimme mennä ottamaan.
Aamulla riensimme aallonmurtajalle kuvaamaan. Puomit olivat kiinni, koska aallot löivät murtajan yli. Sinne kuitenkin kiertotietä pääsee ja siellä seisoimme tuulessa ja ihailimme meren hurjuutta ja napsimme kuvia. Vesi oli noussut ja äskeinen auringonottopaikamme oli veden vallassa. Taivas oli musta ja meri valkoista vaahtopäätä täynnä. Lämmintä on 17 astetta, koska tuuli tulee etelästä. Auto oli ihan hiekan peitossa, se mentiin pesemään itsepesulaan ja parkkeerattiin ensi yöksi kauemmas rannasta. Myös kaasu loppui meidän lämppäristä, sitä haettiin bensa-asemilta, toinen asema tärppäsi; saimmekin sen hintaa 24e. Kävimme myös ruokaostoksilla Carrefourissa , jossa ekan kerran olikin ihan miellyttävää kävellä, koska ei ollut ruuhkaa. Viinejä, kanaa, pateeta, munia, hedelmiä ja vihanneksia, juustoja, simpukoita, jättikatkarapuja, 2 uutta lautasta, maitoa, mysliä,luonnon jogurtteja 16 kpl, olutta, iso kasa cokistölkkejä ja cocis-pikkupulloja, patonkia, näkkileipää, makkaraa. Yhteensä 2 isoa kassia, hintaan 90 euroa. Ruoka isoissa ostoskeskuksissa on halvempaa kuin Suomessa, samoin tietysti viini. Nyt siis lämmintä piisaa ja kaapit on täynnä ruokaa ja juomaa! Antaa siis Välimeren myrskytä, nautin täysillä näkymästä joka ikkunasta aukeaa!
Kari: Vihdoin valkeni myöskin miksei meidän kännykkä pelaa. Siitä on antenni rikki ja sen takia se ei ota yhteyksiä verkkoon. Menin paikalisen France Telecomin myymälään ja kysyin halvinta puhelinta. Madamme sanoi että se olisi sitten 29€. Olin vähän aikaa että mitä? Voiko muka uuden puhelimen saada hintaan 29€? No näköjään...kuitista näkyi hinnan olleen 169€ ja alenukset kevyet 83%...ehkä mä sitten osaan hymyillä aika hyvin koska alennus oli aika muikea. Puhelimen laatikosta löytyi kotona vielä Handsfree kuuloke!
Käyttöohjeet tietysti Ranskaksi, mutta puhelimen valikkokielen sai sentään puhumaan Englantia.Ja aivan helppo käyttää...kannattaisiko Nokiankin vähän miettiä hintojaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote