kirpparilla


Anne: Aamulla torille ja ostamaan niin makeita mandariineja ja tomaatteja. Löysimme myös Catalonian väreissä ja aasin tunnuksissa olevan kylpypyyhkeen, se oli ihan pakko ostaa. Kirpputorilta löysimme Dalin hienon taidekirjan ja pienen samettisen vihreäkantisen kauniin pikkukirjan; josta ajattelin tehdä lampunjalan koristeen. Merenrantaa kävellessä Kari löysi suuren vanhan osterinkuoren ja ison simpukan, ne ovat aarteista parhaimpia.
Meri on rauhoittava ja sen ääniä voisi kuunnella vaikka koko päivän. Voi näitä onnekkaita ranskalaisia jotka saavat täällä rannalla asustaa.Lokit kirkuvat ja purjeveneet vaeltavat.
Lähdemme ulos aamulla kymmenen maissa ja palaamme kotiin taas puoli viiden maissa, ulkoilmassa tulee siis oltua ainakin kuusi tuntia päivässä. Lenkkireitillä asustaa mainio papukaija eräällä parvekkeella, aina se viheltelee ja matkii muita lintuja, mutta tänään se vihelsi juhlallisesti sunnuntain kunniaksi ranskan kansallislaulua; Marseljeetä. Nyt ulkona aurinko alkaa laskea, taivas punertaa ja sininen hetki on käsillä. Täällä on pimeää jo kuuden jälkeen ja aamulla aurinko nousee puoli kahdeksan. Kohta aletaan tehdä sapuskaa, ensin vähän kitaran soittoa sinisen hetken kunniaksi!
Kari: Tänäänpä kokataan jotain aivan mahtavaa...saatiin tuliaisiksi jotain aivan, aivan käsittämättömän hienoa; Mon Dieu...paketti HK:n sinistä. Makkarakastike ja pottumuusia olisi tarkoitus väsätä. Kaupasta löydettiin hakemalla sellainen survinjutska jolla muusin pitäisi saada onistumaan. Eli pientä vaihtelua ainaisiin simpukoihin ja etanoihin!!! Tosiaankin nyt täytyy ottaa vähän takaisin ranskalaiseen keittotaitoon kohdistunutta kritiikkiä. Kyllä ne sittenkin osaavat ravintolassa kokata. Kaiken ne kyllä lautaselle lyö, minkä ne ovat merenpohjasta saaneet naarattua. Pakko vain luottaa tarjoilijan vieressä naantalinaurinkona hymyilevään naamaan ja vakuuttua siitä, että se kaikki ihan oikeasti on syötävää mitä lautasella näkyy. En ole myöskään tiennyt etanoita olevan jos minkä laisia...ja ei muuta kuin reippaasti vain yhtään nikottelematta etanat kurkusta alas. Osterit ovat kyllä hieman mielestäni ylimainostettuja...ne eivät toimineet illalla eivätkä aamulla ;)

Kommentit

Hei vaan urheat talvisodan kasvattien jälkeläiset. Lunta on maassa pieni kerros täällä Andelsbossa mutta kun illalla kävimme Inkoossa kynttilöitä sytyttämässä niin siellä oli maa paljaana. Tuliko HK postissa vai toiko kitaristi Karjaalta sen ja mihin hän oli kätkenyt sen ettei vaan niinkuin Hanoi Rocksien laulusolisti??

t: MacMjR

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote