Nizza ja Cannes


Aamulla herätessä tuli aivan Suomen fiilkset johtuen siitä,että auton tuulilasi oli ensimmäisen kerran aivan umpijäässä. Huhuu...eikai vain Välimeri ole sittenkin jäätymässä??? Pitääkö tästä tosiaankin lähteä pilkkijakkaran ja kairan ostoon?
Lähdimme ajelemaan täältä Aix-en-Provencesta syvemmälle kohti Provencea eli suunta kohti Cannesia. Liikenteessä moottoritiellä taas oli sen verran vilkasta ettei noteerannut ulkolämpömittarin nousua. Päästyämme Cannesiin oli yllättäin taas täysi kesä. Lämpötila oli +22 astetta. Aika reippaat ovat siis nämä lämpötilojen vaihtumiset. Cannes avautui todella kauniina merenrantakaupunkina...ihmisiä uimassa ja rikkaat sivelemässä lakkaa purjeveneittensä mastoihin. Satamassa todellakin riitti alusta ja jokainen kookkaampi mitä koskaan on esitelty helmikuisilla venemessuilla Helsingissä. Vaikka raha haisee, mutta voi siellä kuitenkin hengittää ilman mitään pahempia astmakohtauksia. Kun seuraili puisten purkkareiden kunnostusta, niin ei kyllä käynyt yhtään kateeksi. Sen verran paljon saa kyllä hangata santapaperia! Tottakai käytiin tepastelamassa elokuvatähtien jäljissä kongressikeskuksessa. Pakko oli ottaa kuva punaisella matolla rappuja astelemassa!
Cannes oli kaunis ja sokeritopan näköiset kukkulat merenrannalla vaikuttavat. Kukat kukkivat ja palmut huojuivat ja ihmisiä oli uimassa, uskomattoman kesäinen päivä!
Matka jatkui 20 km eteenpäin Nizzaan, ja kaupunkia lähestyessä saattoi nähdä myös lumihuippuisia vuoria , siellä olivat Alpit! Jee, jee kaunista niin. Kari ajoi rantakatua kuin italialainen taksikuski ja löysimme parkkiksen melko keskustasta. Nizza; rantakatua ja kauniita vähän rapistuneita vanhoja taloja, paljon väriä ilmassa; niin syvän sininen meri ja keltaisia taloja! Kukkia myytiin torilla, ihmiset istuivat rantaterasseilla; niinpä mekin istahdettiin aurinkoon. Cafe Cream ja banana split-jäätelöannos, nam! Joulukuuset rannalla näyttivät hupaisilta kultaisine nauhoineen kesäisen auringon paisteessa.
Ajatus että kyllä Hanko vaan on hieno paikka, se on meidän Nizza ja Cannes.
Ja sieltä löytyy upeita poukamia ja oma rauha. Ehdottomasti kannatti käydä katsomassa nämä paikat, upeat rakennukset ja bulevardit ja kaunis meri; ihmisiä&autoja ja ökyveneitä vaan liikaa, näin marraskuussakin. Mitä se enää onkaan sitten kesällä? Nizzan keskusta on parhaillaan ja myöskin ollut jo pidemmän aikaa täydellisesti aukirevitty. Sinne rakennetaan raitiotieverkostoa. Huh-huh sitä ruuhkaa mitä keskustaan on saatu. En koskaan ole ollut mukana vastaavassa. Autot aivan kiinni toisissaan ja tukea otetaan toisten puskureista. Sitten peruutuspeilistä alkoi näkyä sinistä vilkkuvaloa ja sireenin huudatusta...noniin, ambulanssihan se sieltä yrittää änkeä läpi kaiken tämän pysähtyneen ruuhkan. En tajua...läpi se sieltä vaan tuli. Muutamat autot vaan pikkaisen heilahtivat kun kuski antoi pikkaisen pusuja puskureihin!!! Se energia mikä meni sieltä kaupungista ulos ehjänä selviytymiseen ja skarppaamiseen sai joka paikan sen jälkeen vetämään suonta.
Nyt taas Aix:issa ja hotellilla, väsyneinä ja onnellisena! Hieno retkipäivä taas takanapäin.

Kommentit

Solhem sanoi…
Jee, mun lempparipaikkoja! Cannes on ihana, olin siellä kerran joulukuussa ja poltin terassilla naamani. Siellä ei kai ole koskaan kylmä.
Nizzan pienet kujat kai katsastitte? Ihania snadeja ravintoloita.
Ja sitten junalla Monacoon? Menkää ihmeessä!
T. kummipojan äiti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote