tea for two



Anne: Nyt sataa ja yöllä hiipi kosteus tähän majakkaan. Onnex otettiin untuvapeitot mukaan ja villasukat! Lasiseinä vähän valskaa nurkista ja yks pieni patteri seinässä ei paljon lämmitä. Aamulla kokeiltiin kaasulämppäriä, se ei toiminut kunnolla ja saatiin aikaiseksi vaan lähinnä kaasunhajua. Alkaa tulla siis kotoinen Vohloisten mökin tunnelma.
Lämpötila kämpässä on kuitenkin 20 astetta. Tänään siis sadepäivän puuhia; Kari tekee biisiä, muutetaan Majakka studioksi. Minä luen ja tanssin lämpimikseni. Olen sytyttänyt kymmenen kynttilää auringoksi loistamaan. Täällä kaikki ranskalaiset lauleskelee ja viheltelee kulkiessaan, alan ymmärtää miksi: pysyäkseen hyvällä tuulella ja lämpiminä.
Ajattelin katsoa tänään Minun Afrikkani-elokuvan. Se on takuuvarmaa terapiaa ja kuvattu lämpimissä olosuhteissa. Kari ei sitä vielä ole nähnytkään, hän odottaa innokkaasti edessä olevaa leffakokemusta.
Kari lepää sohvalla kaikki viltit päällä, tuuli ulvoo ikkunoissa ja radiosta kuuluu ranskalaista chansonia. Mikä olemisen sietämätön keveys!
Illalla mennään alakerran ravintolaan kuuntelemaan bluesia, sopii hyvin tunnelmaan.Taas on ihan pakko ottaa bluesin kyytipojaksi konjakkia, se myös lämmittää sopivasti.
Huomenna sitten taas lenkille, kun sade loppuu.
Kari: jotenkin nyt tajuaa tuon keskuslämmityksen nerouden. Mikä loistava keksintö onkaan lämpöpatterit seinässä, joita voi vielä säätää...tänne asti piti tulla huomaamaan sekin ylellisyys. Tänään on tiedossa ilmastointiteipin haku, tuo loistava jeesusteippi tai roudarinteippi; rakkaalla lapsella on niin monta nimeä. Miten moneen käyttötarkoitukseen sitä voikaan käyttää. Joskus tuntuu siltä, että maailma ei todellakaan pysy kasassa ilman tätä loistokeksintöä. Sitä pitää nyt vedellä täällä tiivistämään lasiovista sisään tunkevaa pirullista syksyä vastaan. Niinpä...eka päivä kun vähän vetää, niin heti jumalaton ruikutus!!!
Missä ovat talvisodansankareiden jälkeläiset...Toinen suunnitelma oli, jos ei kaivetakkaan poteroa, niin ostetaan teltta tähän olohuoneen lattialle ja ollaan sielä piilossa parvekkeen lasiovista tunkevaa vetoa ;)
Anne keitteli äsken kunnon Lipton Yellowlabel teet oikein sitruunan kanssa. Nyt ymmärretään myöskin englantilaisia...ei sielläkään ole koko saarivaltakunnassa mitään keskuslämmitystä. Ja SIELLÄ vasta sataakin!!! Kyllä kuuma teekuppi kourassa onkin hyvä olla!!! love&peace... lennon&yoko

Kommentit

Aivan ehdottomaxi Irlannin olosuhteissa koetuxi eristeeksi sopii jätesäkkirulla....sitä myö työnnettiin ikkunanrakoihin Dublinissa, siellä raot oli sellasia peukalonmentäviä, veittellä kun nakutti rakoon niin avot ei vetäny ennää....vuan on se pyhäteippikin oiva rakennusaine....sillä on mitä ihmeellisisimpiä rakennuskohteita paikattu....korvaa kevyestikkin naulan ja ruuvin

t: Mummo Veikkolasta
Katottexte ollenkaan meilejä???

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Case-Pilote

Ranskalaiset ovet ja lukot