Lundi



Anne: Aamulenkillä oikein lenkkarit ja lenkkiasu päällä! Aamuisin on noin 14 astetta ja kaikki täällä joko kävelevät tai juoksevat pitkin rantabulevardia. Kova kunto tuntuu olevan ihmisillä, niinpä minäkin urheana kävelin reippaasti pitkin melko pitkää rantaviivaa.
Yhtäkkiä rannassa oli iso joukko miehiä, rugby-joukkueen harjoitukset olivat alkamassa. Oli huoltojoukkoja, lääkäreitä ja Ranskan siniseen peliasuun pukeutuneina. Minä jo luulin, että bingo! nämä ovat nyt RANSKAN rugby-joukkueen merenrantatreenit! Ja hehkuttelin niin kovin, että Saaristo juoksi takaisin hakemaan kameran kämpiltä.Siihen matkaan meni häneltä tunti, ja sillä välin mulle oli jo selvinnyt, että ne oli jonkun yliopiston joukkueen harkat. Oo-la-laa Kari tuli hikisenä kameran kanssa, treenit loppui ja minä ilmoitin että väärä hälytys; nyt lähdetään takaisin päin ja käydään torilla, mulla on kauhee nälkä.
Noh, tulihan käveltyä koko aamupäivä. Ja lounaaksi oli vain salaattia ja patonkia.
Iltapäivä otettiin parvekkeella aurinkoa, tänään ei tuullut, oli ihan kuuma!
Illalla taas tuuli nousi ja käveltiin meren rantaa aalloissa, merivesi on 18 astetta; siis suomalaiselle ihan lämmintä.
Kari soittaa kitaraa, minä luen. Väillä kuunnellaan radiota. On ihan tavallinen ja rauhallinen maanantaipäivä. Matkassa on sama vaihtelu kuin elämässä on, aina ei seikkailla eikä koeta mitään erikoista.
Kari: Otin haasteellisen tehtävän kitaransoitossa ja päätin opetella biisin; Stairway to heaven. Siinä sitä on eiku sanaa tullut jo hoettua oikein kunnolla. Ennen ei per....le lähdetä kotiin. Kitaran rämpytykselle on muutenkin paljon aikaa täällä...illat pimenee klo 19.30. Paikallisesta tv tarjonnasta ei tajua yhtään mitään ja näin ollen ei tule sitä tyypillistä kotona sohvallla tv tollotusta ollenkaan. Sormet alkavat olla todella punaisina kielten hankaamisesta. Bluessia sohvalla ja katselua pimeälle merelle. Tuleen mieleen aivan kuin asuisi majakassa. Laivojen valot horisontissa ja majakoiden välähdykset pitkin rannikkoa luovat aika merellisen tunnelman. Vielä ei ole ollut yhtään kunnon myrskyä Välimerellä, mutta varmaan senkin aika koittaa. Hangossa suomessa asuvat kertovat, että joskus syysmyrskyllä tuulee niin lujaa mereltä, että ulko-oven avaus tuottaa suuria ponnisteluja. Täällä odotellaan kauhunsekaisin tunnelmin mitä se täällä sitten voi olla. Repiikö tuuli loputkin hiukset päästä juurineen!!! No nyt on vielä lojuttu rannalla kuin hylyt. Muutama hullu vielä käy suomalaisten lisäksi uimassa meressä. Paikallisilla on myöskin kova tarve yrittää harrastaa lainelautailua. Näyttää kyllä aika koomiselta, koska aaltojen korkeus ei ainakaan vielä ole päätä huimannut. Aallolla ratsastusta ehkä noin 10 metriä ja molskis ja polskis taas mereen! Purjehdus myöskin tuntuu olevan hieman lapsipuolen asemassa. Optimistijollia vedetään kumiveneellä narulla kytkettyinä perässä. heh-heh!
Paljon näkee myöskin surffareita laudoilla. Ei ihan normaalia purjeen avulla, vaan näillä on käytössä leijapurje, jonka avulla kiidetään aivan uskomatonta vauhtia aalloilla. Yhtenä aamuna aamukävelyllä aallonmurtajalla nähtiin outo hiippari meressä, joka snorkklasi koko ajan aivan pintaa pitkin ja hilasi köydenjatkona jotain pulkannäköistä kelluketta perässään. Arveltiin sen tiirailevan kenties simpukoita tai hummereita. Niin ja onhan täällä rannalla myöskin ukkoja liottamassa siimaa meressä. Vaparivistö, noin keskimäärin viisi, ovat lyötyinä pystyyn hiekkaan ja siima kaukana ulkona. Ilmeisesti joku pohjaonki systeemi. Kertaakaan ei olla nähty, että kukaan saisi mitään kalaa. Kalajutut ovat kuitenkin yhtä isot kuin Suomessa. Nähtiin kun paikallinen kysyi jotain vieheistä, niin siitä syntyi hirvittävä tunnin selostus käsillä välillä viuhtoen. Vavat ja viehepakki käytiin tarkasti läpi ja välillä osoiteltiin merelle. No yhdessä marketissa kyllä nähtiin kalatiski, että kyllä siellä silloin todistettavasti on elämää...kalatiskillä meinaan retkotti aika messevän kokoinen hai! Kyselin Annelta, että laitetaanko pienet kalasopat porisemaan, mutta ei se suostunut. Ei varmaankaan raukkapieni osaa perata haita!!!!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Case-Pilote

Ranskalaiset ovet ja lukot