Collioure


Anne: Yöllä oli kova ukkonen, Kari yritti ottaa siitä kuvia ja tepasteli koko ajan ikkunassa. Kanarialla se olikin vielä kovempana myrskynä. Aamulla lähdettiin autolla seikkailemaan kohti Espanjan rajan pinnassa olevia kyliä. Varsinkin Collioure oli kaunis paikka ja lämpöä oli plus 25. Siellä syötiin pizzat, ihanan ohut ja rapea pohja. Kukat kukkivat, pieniä kujia ja kauniiksi maalattuja veneitä.Käveltiin ja otettiin kuvia.
Aamulla ukkosten jälkeen oli pilvistä ulkona ja arveltiin Karin kanssa, että siellä voi olla aika kylmä ja otettiin toppatakit mukaan. Colliouren kujilla hikoillessa, naurettiin meidän suomalaista säänlukutaitoa! Täällä on pilvisenä päivänäkin ollut koko ajan yli 20 astetta lämpöä, siis hyvin kesäistä menoa!
Kari: Eilen illalla taas selvisi yksi huutava vääryys miten ranskalaiset gringoa nöyryyttävät. Yhtäkkiä siemailessani ranskalaista olutta huomasin että pullon kyljessä on tilavuutta ilmaiseva luku 25cl...siis jumankekka, pullotkin on pienempiä kuin Suomessa.
Kyllä vähän ihmettelinkin, kun jääkaapilla piti alvariinsa ravata, mutta selvisihän tuokin huijausyritys heti alkuunsa. Maaseudulla on mukava ajella. Kun avaa ikkunan ja työntää kätensä ulos niin kohta on viinirypäleterttuja niin että kädet notkuu. Kotona CitySokoksessa ne vaan maksaa heviosastolla ihan tolkuttomasti...täällä eväät saa suoraan tienposkesta. Collioure oli mahtava löytö ihan läheltä Espanjan rajaa. Pieniä teitä pitkin Pyreneitä...välillä hyvä kun yksi auto mahtui kerralla tielle.Nyt myös löydettiin läheltä nettikahvila nimeltä CyberCafe. Tilassa on 20 kpl koneita ja nopeat yhteydet...viimeinkin saatiin lisättyä matkakuvia sinne blogin linkkiin. Täällä todennäköiseseti tullaan viettämään paljon aikaa. Sitäpaitsi täällähän soi ihan hyvä musa kajareista, angloamerikka jyrää...

Kommentit

Pasi sanoi…
Haloo Fransuaat,

Aivan ihanaa seurata olemistanne näin InterNjetin kautta. Ihan kuin olisi itse jo matkalla jossain.
Vaikka tämä virtuaalinen maailma lyhentää, edistää, ennakoi ja valmistelee matkailua ja kokemuksia, ei se koskaan tule pieksemään itse koettua olemista!!
Eläkää unelmaanne, me täällä koleassa syksyssä elämme myötä.
Kuuntelemme myös Doorsia ja ehkä myös Led Zeppeliniä päästäksemme tunnelmaan.
T:Pasi&Paula
BigSister sanoi…
ponsuuria,
en kyl enää kohta pysty kommentoimaan, sillä alan olla niin vihreenä kateudesta! Kyllä näyttää upealta; elo, olo ja maisemat. Tahtoo sinne päin ensi kesänä. Roolit siis vaihtuvat; olen pelkkänä korvana ja imen aivan kaikki vinkit matkastanne sinne. Niin kuin teen nyt jo ihastuttavan bloginne kautta!!
Voitte olla varma, että kurkistan nettiin ainakin kaksi kertaa päivässä löytääkseni uusia tarinoita ja kuvia. Onneksi niitä tulee ihan kiitettävään tahtiin, vaikka "vapaalla" olettekin.
Kotisuomesta uutisia tältä päivältä: ällöttävät määrät sieniä metsissä, jotka tahtovat päästä juuri mun säkkeihin. Selkää kolottaa ja muukin kroppa vaikeroi, kun monta tuntia taivuttelee ja ojentelee niitä kootakseen. Vielä sekin menettelee, ellei tarvitsisi tuntikausia putsailla kummallisissa työasennoissa saadakseen ne pannulle ja pakkaseen. Olkaa nyt edes vähän kateellisia: supparit suoraan pannulta sipulin kanssa maistuu aika gutalta! Vaikka tunnustankin, että mieluummin söisin vaikka ibiksen hampurgereita jos pääsisin tuollaisella matkalle :) mutta sehän on vain järjestelykysymys... vain itseä saa syyttää jos tuollaiseen ei anna itselleen mahdollisuutta.. jospa joskus..
siihen saakka olkaatte meille nynnymmille esimerkkeinä ja tuokaa koko kuorma kokemuksianne meidänkin iloksemme.
annki sanoi…
Heissan reissaajat!
Olen samaa mieltä kuin bigsister, kohta ei kyllä pysty kommentoimaan, kun kateuden vihreys hämärtää ajatuksen. Joudumme siis hukuttamaan kateutemme kotona tehtyyn pizzaan ja ranskalaiseen punaviiniin. By the way, tiedättehän sen puheen banjosta.
No, banjoahan ei saanut ostaa, joten olemme nyt onnellisia urkuharmonin omistajia. Älkää te siellä ranskanmaalla sortuko intsrumenttiostoihin, me hoidamme sen täällä kotimaassa. Terveisiä yhdeltä soittajalta ja kolmelta korvatulppien käyttäjältä

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Case-Pilote

Ranskalaiset ovet ja lukot