shoppailua


Anne: Aamulenkillä marssin askelin 8 km meni lennokkaasti ja päälle vatsaliikkeitä 25.
Meidän naapurin madam vaan on yökukkuja, ja telkkarin ääntä kuullaan, vielä viideltä aamulla heräsimme siihen. Merde, hänellä on iltavuoroviikko ja tulee joskus yöllä himaan.
Täällä näen paljon unia, viime yönä heräsin lohduttavavaan luontoajatukseen. Mehän ollaan Karin kanssa valittu lapsille nimet luonnon inspiroimina. Meri-Tuulia ; koska meri ja tuuli ovat mahtavat voimat ja Salla-Maaria ; tunturin/vuoren mukaan. Ja uni sanoi minulle; nythän sinä olet paikassa, jossa näet molemmat luonnon ihmeet yhtä aikaa. Näin onkin, olen koko ajan hokenut; että upeeta kun näkyy vuoret ja meri yhtäaikaa. Kaunis ajatus siis alitajunnalta kulkuriäidille!
Eka kerta shoppailua Perpignanissa. Ostin syystakin, ihan onnessani pyörähtelin kaupassa ja raahasin Saariston kassalle maksamaan luomustani. Miten onnelliseksi shoppailu saikaan minut taas pitkästä aikaa, tunsin kummallista naisellista yhteenkuuluvuutta kaikkien ranskalaisten naisten kanssa, nyt ollaan ostoksilla!
Ehkä myös viikkojen pihtailu ja opiskelijaelämä ryöpsähti oikein kunnolla ja oli pakko päästä tuhlaamaan. Kuinka vaan, otin kaupunkielämästä kaiken irti. Menimme myös ulkoterassille joen rantaan juomaan Cafe au laitit ja pyysin tarjoilijalta tuhkakuppia englanniksi, hän nyökkäsi ja tuli hetken päästä pyyhkimään kostealla rätillä pöytämme; kaikki ashit pois madamen kahvikupin ympäriltä! Oo-la-laa ranskalaisittain tupakit heitetään maahan eikä paikassa ollut tuhkiksia. Tunsin itseni melko vaativaksi asiakkaaksi.
Karikin toki shoppaili, hän osti neljä Beatles rintanappia ja partakoneenteriä.
Ja kaiken kukkuraksi päädyimme vielä Mac Donaldsiin hampurilaisille ja ostimme illaksi punaviiniä ja kahta eri rasvaista ja pehmeää haisevaa juustoa! Fiesta siis tulossa ja löytömme 26 osaa Frendit-sarjaa suomenkielisellä tekstillä odottaa avaamista!
Voi tätä elämisen keveyttä.Siis rakkaat ystävät: Malja muinaiselle musiikille ja menneelle ajalle!(ja shoppailulle)
Kari: jep...aamuyöstä taas herättiin naapurimadamen innokkaaseen telkkarin katseluun. jumaliste...joko se sammuu siihen kotiin tulessaan telkkarin eteen tai sitten tulee jotakin TODELLA kiinnostavaa klo viiteen asti aamulla. Päätinkin sitten tänä aamuna hurauttaa pölynimurin käymään, sellaisen normaalin todella kovaa ääntä pitävän ranskalaismallin ja lähdin jättäen sen siihen soimaan patonginosto reissun ajaksi!!! Kyllä puhtaus on puoliruokaa nyt varmaan meidänkin naapurimadammen mielestä!!! Näin ylläpidetään naapurussuhteita yli kielirajojen näin EU:n aikana. Bensamittari autossa alkoi myös näyttää punaista ja tietysti bensan ostaminen on myöskin tehty hyvin jännittäväksi. Ensinnäkin pitää arvata koska ne on auki...joskus aamulla aukeaa, mutta tiukasti kiinni niinkuin kaikki muutkin paikat heti klo12.00 ja siestaa vedetään tuonne klo15 korville.
Ensin tankataan auto mittarikentällä ja sitten ajetaan jonossa sellaiselle nakkikioskin näköiselle luukulle maksamaan. Täällä ei ole essoja eikä shellejä vaan yleensä aina jonkun kaupan bensa-asema...niinkuin meillä Suomessa olisi siwabensis tai alepabensis.
No huomenna uskaltaa jo lähteä tankki täynnä kohti vuoria, ja pitää Anne tiukasti auton sisätiloissa, ettei se pääse taas tuhlaamaan kauppoihin joihinkin riepuihin!!!

Kommentit

Solhem sanoi…
Hip hei, nyt mä keksin miten pääsen jättämään kommentteja! Mä unohdin pariksi viikoksi salasanan...
Blogia on hauska lukea ja kateeksi käy aina välillä. Varsinkin parina aamuna kun on jäätyneillä näpeillä hangannut puhtaaksi auton ikkunoita. Mutta nyt lämpenee, tulee vielä intiaanikesä!
Taitaa jo viiletä sielläkin, kun noin tyylikäs takki piti ostaa?
Mistä sähköpostiosoitteesta teidät tavoittaa? Olen yrittänyt erinäisiä, mutta ei aavistustakaan, ovatko ne tulleet perille.
Likööri on liki kypsää!
T. kummipojan äiti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Case-Pilote

Ranskalaiset ovet ja lukot