naisen elämää osa2


Anne: Sunnuntai valkeni kauniina ja lämpimänä. Äkkiä lehdestä katsomaan viikon sääennuste: aurinkoista koko viikoksi luvattiin. Loistavaa, koska saamme huomenna vieraita Suomesta. Ystävien tapaaminen tuntuu niin hyvältä. Saamme puhua suomea ja kuulla taas kaikkien kuulumisia. Se mitä täällä kaipaa on tosiaan ystävät , sukulaiset ja lapset. On myös ihanaa saada postia, puhelinsoittoja ja sähköpostia.
En ole koskaan ollut kuukauttakaan Suomesta pois, joten kaikki tämä on uutta. Majakka tuntuu jo kodilta ja samoin koko Canetin alue. Tutut kaupat ja myyjät alkavat myös tuntua jo lähes kodinomaisilta. Hymyillään ja sanotaan muutamat tervehdykset ranskaksi; sitähän se on Suomessakin. Lapsille on pakko soittaa kerran viikossa, koska tuttu, rakas ääni täytyy kuulla, samoin heidän kuulumisensa. Puhelun jälkeen on aina hyvä fiilis, jee niillä on siellä kaikki ok. Rakkaus lienee sitä, että saa/pystyy eläytymään toisen tilanteeseen ja elämään; sitä jakamista.
Elämä Karin kanssa koko ajan kahdestaan on sujunut yllättävän hyvin. Ei suurempia tappeluita tai mykkäkoulua, johtuen varmaan myös siitä, että hän on matkakumppani ja ainut ystävä täällä. Matkalla on oltava tiiminä, on kuski ja kartanlukija; edessä tuntematon tie ja maa. Olemme jopa ystävällisempiä ja mukavampia toisillemme kuin kotona. Vähän kuin seurustelun alkuaikoina, kun ei oikein uskaltanut pieraistakaan toisen kuulleen. No, ei nyt ihan. Tietysti olemme myös lomalla, ei työkiireitä eikä stressiä. Nyt on aikaa tyhjentää pää kaikesta mitä sinne on vuosien mittaan lastiksi kertynyt. Aika hyvin se on tyhjennytkin ja elämisen rytmi on hiljentynyt; sitä vaan välillä istuu ja katselee merelle, purjevene lipuu ohitse, lämmin hiekka jalkojen alla ja auringon lämpö iholla. Olenko se minä tässä ?
Vähän sama fiilis kuin joskus buddhalaisuuden kurssilla ollessa, kun Annican kanssa istuttiin pienellä tyynyllä lattialla ja harjoiteltiin mielen tyhjentämistä.
Kitara soi, kynttilä päälle ja huomenna Barcelonaan!

Kommentit

Solhem sanoi…
Moro
Torstaina lähti paketti lukemista sinnepäin! Lupasivat sen tulevan perille vajaassa viikossa.
t. kummipojan äiti
BigSister sanoi…
moikka,
terveiset sekä Prahasta että Lohjalta, kahdesta kulttuuriistaan ja arkkitehtuuristaan tunnetusta ja ihaillusta suurcitystä. Yhtä syksy on molemmissa, muuta yhtenevää ei sitten noiden ensiksi mainittujen seikkojen lisäksi taida ollakaan :)
Viikon upean loman jälkeen olikin sitten mukava sukeltaa taas teidän matkallenne mukaan ja eläytyä ranskalaiseen tunnelmaan, vuoriin ja mereen. Ja vielä menette Barceloonaankin! Alkaa olla vähän liikaa jo mulle. Mahdanko pystyä enää kommentoimaan kun alatte raportoida Gaudin merkillisistä luomuksista ja Kataloonian herkullisista tapaksista, nam. Muistakaa käydä myös Joan Miron museossa!! Se on UPEA!
Mukavaa matkaa Epsanjaan ja lisää vaan tekstiä ja kuvia purkkiin..

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Case-Pilote

Ranskalaiset ovet ja lukot