SADEMETSÄN PUTOUKSELLA


Uudenvuoden päivänä on  paikallisilla tapana mennä puhdistautumaan menneen vuoden jutuista virtaavaan veteen. Parhain spotti olisi tietenkin sellainen missä joki ja meri kohtaavat. Kaksi eri elementtiä, uusi tuleva aika virtaavana jokena kohtaa vanhan meren. Myös tapana hieroa kehoon yrttejä ja ajaa vanha kulunut vuosi pois. Siispä lähdettiin vuorille sademetsään etsimään jokea ja virtailevia vesiä. Löydettiin syrjäinen paikka johon alas joelle vei aikas vaaralliset portaat. Paikka on turisteilta salassa koska se on tämän saaren pääkaupungin Fort-de-Francen päävedenottamo. Uimisesta siellä on joku aika sitten ollut vielä 10.000€ uhkasakko, mutta se ei paljon paikallisia hetkauta. Paikka on niin syrjässä ettei siellä ole mitään valvontaa ja kyseinen kyltti jossa mainittiin asiasta on luonnollisesti revitty irti ja heitetty jokeen:)

Vesi valuu jokena sademetsän halki tässä kohdin muodastaen pienen vesiputouksen. Vesi oli ihanan kylmää ja sai hymyn huulille. Suolaisessa merivedessä plutaamisen jälkeen täydellinen paratiisi. Meidän martiniqualaiset lapsemlapset 4v. ja 12v. olivat ensiksi että tämähän on jäätävän kylmää, tuonne ei mene kukaan. Siihen oli pakko kertoa että meidän Suomen mittapuulla tämä on ihan normilämpöistä. Oisko se lämpötila ollut jossain 15 asteessa. Jo ajo vuorille sai auton lämpömittarin putoamaan 30° asteesta 21° asteeseen. Yleensä ei riemua synny kun lämpötila laskee, mutta täällä lämpötila on yöt ja päivät keskiarvona 28° astetta, joten ilo oli suuri meille vanhuksille.

Sademetsässä sataa vuodessa noin 8 metriä vettä, pienet kuurot saimme mekin virkistykseksi. Aikoinaan intiaanit täällä uivat pelkästään putouksilla ja jokipaikoissa, eivät lainkaan meressä, kertoi tytär. Nyt puhdistautuneina kohti uutta vuotta ja uusia seikkailuja! 


Rappuset hieman haastavat putoukselle.



Hetki jäähyllä.



Lucan kanssa polskimassa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote