VESIBUSSILLA KYLILLE OSA II



Aamusella päätettiin taas lähteä meidän kylästä yhteysaluksella Fort-de-Franceen. Huomatttiin että rannalla olevaan aikatauluun oli ilmestynyt iso kasa lappuja millä peitetty yli puolet kellon ajoista. Yhteys ilmeisesti koettu niin vähäiseksi käytön puolesta. Sääli. No hinta kuitenkin entinen eli menopaluu 5€.


Käytiin tyttären työpaikalla ja vaimon perässä kävelyä ihmettelemässä rätei ja lumpui ja kaiken maailman naistenkauppa shoppailua. No perässä hiipiessä ehtii kuitenkin ihastelemaan kaupunkia ja sen värejä. Ei ole tylsää suomalaista betoniharmaata. Värejä löytyy ja upeita graffiteja sekä seinämaalauksia.

Kadut ovat kapeita ja niiden jalankulkijoille varatut väylät ehkä metrin leveät. Mutta reippaasti voi ihan kadullakin tepastella kunhan sen verran katselee ympärilleen ettei mopo tai auto jyrää. Kuskit kyllä antavat vinkkiä töötillä, että nyt olisi hyvä hetki raahata ruhonsa pois ajoväylältä. 

Kuumuus toki käy pohjoismaiseen hipiään turhan ankarasti. Hehkuva asfaltti ja lähes tuulen vireetön kaupunkimiljöö saa nopeasti ajatukset hakeutumaan vilvoittavien kahviloiden ja baarien syleilyyn. Tyttären ruokkiksella mentiin aivan loistavaan hänen tietämäänsä kasvisruokapaikkaan keskustassa. Vatsa kiitti kaiken ahmitun pizzan jälkeen.

Sitten olikin aika jännittää päästäänkö vesibussilla takaisin vai pitääkö uida. Täällä on taas huomenna lakkopäivä jolloin vastutetaan eläkeikärajan nostamista. Ranskassahan on Euroopan alin eläkeikäraja eli 62v. Oltiin tsekattu vähennetyistä vuoroista että klo13 olisi yhteys ja seuraava vasta klo17. Laiturilla ihmeteltiin kun vesibussit toi porukkaa kyllä rantaan mutta eivät ottaneet ketään kyytiin. Jokos lakko muka alkoi? No reilun tunnin päästä sitten näkyi  vihdoin meidän kylän suunnasta puksuttelevan yhteysalus. Hyvin meni...himaan päästiin.














Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote