LENTO MARTINIQUEN YLLÄ

 Yksi upeimpia tapoja tutustua saareen on nousta ylös lintuperspektiiviin eli vuokrata lentokone. No tällainen mahdollisuus oli yllärinä järjestetty synttäreiden kunniaksi ja jopa pidetty sankarilta viimeiseen hetkeen asti piilossa. Siispä kohti saaren päälentokenttää mikä itse asiassa on myös se ainoa lentokenttä. Aika cool tunne kun edellä nousukiitoon  rullaa jättikokoinen Air Francen Boing 777 ja me siinä pienen Cesnan kanssa heti perään nousulupaa lennonjohtotornista odottaen. Pientä starttaus ongelmaa heti alussa koska kone ei käynnistynyt kolmella yrityksellä. Lentäjä siihen vaan että; "Keep calm, caribian way", ja vaihdettiin sitten lentokonetta. Täytyy kyllä tunnustaa että siinä vaiheessa ajattelin, että kohta kaartaa Peugeot viereen, konepelti pystyyn ja otetaan akkukaapelit esiin. Taivaalle päästyämme otimme suunnan pohjoiseen ja kävimme tutustumassa lentäen siellä oleviin suojeltuihin luontokohteisiin. 

Yllätys oli nähdä kuinka paljon siellä oli pieniä saaria. Kun itse rannalla tepastelee niin en ole nähnyt näinä kertoina ainuttakaan. Alue oli Reserve naturelle nationale de la Caravelle. Olen kerran käynyt siellä haikkaamassa ja tutustunut esimerkiksi Pointe de Diableen joka on saaren itäisin kolkka. Alueen luo toki pääsee myös autolla. Siellä sijaitsee myös upea majakka ja patikointi polut. 

Hieman jäätävää oli kun pilotti sanoi että; "Hey co-pilot, it`s your time to fly". Nopea vilkaisu kaveriin ja hänen leveä hymynsä paljasti kaverin olevan aivan tosissaan. Tätä ei ehkä tapahtuisi Suomessa:) No kone totteli hienosti, mentiin nokka alas ja nokka ylös, kaartoja vasempaan ja oikeaan. Pettymykseksi en päässyt kuitenkaan tekemään silmukkaa.

Lento kesti n.40 minuuttia ja siinä ajassa ehtii kyllä saamaan hyvän yleiskuvan saaren luonnosta. Hinta jäi epäselväksi, koska tyttäreni mies Romeo piti kunnia asianaan tätä järjestämäänsä yllätystä ja teki selväksi että turha  yrittää tyrkyttää rahaa. Vaimollani on korkean paikan kammo ja hän kertoi lentäjälle ettei voinut mennä edes Eiffel-torniin. Kaveri siihen että sama juttu. Hänelläkin on korkeanpaikan kammo mutta se häviää lentäessä. Katsoin siinä kohtaa lentäjäämme hieman hitaasti....






Kommentit

Markku Kedrin sanoi…
Hieno homma kun sait itekki ohjata! :-)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote