PIENTÄ FAKTAA MARTINIQUESTA

 Martinique on Ranskan merentakainen departtementti ja hallintoalue Länsi-Intiassa Karibianmerellä. Mukavaa siis että eurot käy. Se on Pienten Antillien saari, ja sen pinta-ala on noin 1 128 neliökilometriä ja asukasluku on 400 000. Eli olemme Lohjan kokoisella saarella. Rantaviivaa on 350 km.

Saarta kutsutaan myös kukkien saareksi L´ile aux fleurs ja Pearl of the Antilles. Vuoristoisessa, harvaan asutussa pohjoisessa, tiheiden sademetsien peitossa, on neljä pääasiallista tai sammunutta tulivuorta, jotka kohoavat noin 1000 metriä merenpinnan yläpuolelle - Pitons du Carbet, Morne Jacob, Mount Pelée ja Piton Conil.

Alkuperäiskansat Karibian intiaanit kutsuivat saarta Madininaksi - kukkien saareksi. Kasvillisuus on uskomattoman rehevää ja hyvin monimuotoista. Voit suunnat mangrovemetsiin; banaani-, ananas- ja sokeriruohoviljelmille; tai ylös kukkuloille ihailemaan sademetsää ja sen villejä puroja ja vesiputouksia. Saari on tunnettu makeista banaaneistaan, ananiksistaan ja paikallisesta rommistaan, joka on monien mielestä maailman paras. Vesijohtovesi täällä on täysin juomakelpoista. Aivan turhaa siis maksaa vesistä, jotka on laivattu tänne. Hyvä vinkki on pitää vesipulloja jääkaapissa jolloin ne ovat mukavan kylmiä kulauteltavaksi. Ollaan nyt litkitty tuota hanavettä kolme viikkoa ilman sivuvaikutuksia:)

Lintuja saarella on paljon, meidän terassilta näkyvät kolibrit ja monet muut pikkulinnut. Rannoilla näkynyt Kanadantyllejä, pieniä kahlaajia, ja merellä nähty paljon suuria Fregattilintuja. Kun aurinko laskee, voi ihailla tulikärpästen tanssia ja yöllä laulavat sammakot. Linkistä pääsee kuuntelemaan Youtubeen tunniksi näitten sammakoiden äänimailmaa😏 Se on itseasiassa niin voimakas, että se kuuluu helposti sisälle läpi ikkunoiden. Tähtitaivaalla näkyy tuttu Orionin tähtivyö, eli kotoisammin Väinämöisen viikate ja Etelänristi, joka oli entisaikoina yhtä tärkeä merenkulun navigointiin kuin maapallon pohjoisella puolella Pohjantähti. Vanhoissa seikkailukirjoissa oli tuo Etelänristi aina mainittu ja nyt se on vihdoin ihan omakohtaisesti täällä bongattu.


Saarelta löytyy myös iguanoja...siis tuo vihreä tuossa takana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Case-Pilote

Ranskalaiset ovet ja lukot