Sunnuntairetki

 Ja rantojahan Martiniquella riittää kuin hiekanjyviä sandaaleissa. Lähdettiin siis kohti yhtä parhaimpia, joka sijaitsee itärannikolla, lähellä kaupunkia La Trinité. Sinne on Fort-de-Francesta puolen tunnin ajomatka.


Suunta kohti Caravellen niemimaata joka kurottautuu pitkälle kohti Atlanttia. Hetken päästä olemmekin 3000 asukkaan kylässä nimeltään Tartane. Kaunis, valkoinen hiekkaranta on muodostunut koralliriutoista ja koralliriutta näkyikin kauempana ulapalla. Riuttaan löivät valkoiset vaahtopäiset aallot. Ranta oli matala ja vesi hyvinkin lämmintä, näin suomalaiselle ainakin. 

Sunnuntaisin perheet tulevat rannalle koko päiväksi. Pöytiä ja tuoleja kannetaan varjoisiin puiden ympäröimiin paikkoihin, riippukeinut viritetään siestaa varten ja kylmälaukut ovat täynnä herkullisia juomia ja eväitä. Lapset juoksevat hihkuen mereen ja siellä leikitään ja sukellellaan. Nuoriso on parkkeerannut autonsa lähelle rantaa ja iloinen rantamusiikki soi kaiuttimista. Rannalla on pieniä myyntikojuja, joista voi ostaa jäätelöä, churroja, kanaa, hedelmiä ja juomia. Kuusi churroa maksoi 2 euroa ja olutpullo maksoi 2 euroa. Acrat myös edullisia, 5 kappaletta maksoi 4 euroa. 

Olimme rannalla Merin perheen ja Roméon veljen ja kahden siskon kanssa. Siskot olivat tulleet kotisaarelle lomalle Pariisista. Uimme ja pelasimme dominoa sekä korttipeliä. Oli mukava tutustua Roméon sisaruksiin.








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote