JOULU

 Joulu vietettiin Merin perheen kanssa täällä meidän vuokrakämpässä. Joulu täällä kestää kaksi päivää, täällä ei ole Tapaninpäivää lainkaan.  Kauppareissu ruuhkaisessa isossa tavaratalossa, kaikkea löytyi ja Norjan lohikin onnistuttiin saamaan. Ruokalistalla oli italialainen kylmä perunasalaatti, rakuunahunajaporkkanat, papuja, uunilohi, kylmäsavulohi, mereneläviä, isoja katkarapuja, oliiveja, juustolajitelma.  Jälkiruokana oli Jouluhalko; nyt jäätelön muodossa.  Kuusi tehtiin kämpän naulakosta ja se koristeltiin yhdessä. Ihmettelin että joulukukkia ei ollut tavarataloissa myynnissä, ei hätää; niitä haettiin iltasella talon puutarhasta pöydän koristeeksi. Aattona tuli pukki ja voi sitä pikkupojan riemua lahjoista ja uudesta radio-ohjattavasta autosta. Frida sai ihanan uuden laukun ja paljon muuta nuoren tytön juttuja. Laulettiin ja juhlittiin, illalla oli pieni ilotulitusnäytös, jonka Romeo oli järjestänyt. Täällä on tapana että jouluyönä on ilotulitteita ja lahjat jaetaan joko yöllä tai joulupäivän aamuna. Meillä oli kuitenkin suomalainen pukki, joka tuli aattoiltana.  
Sen verran pidettiin ääntä ja oli hauskaa että yläkerran nyrpeä Ferrarimies oli valittanut meidän vuokraisännälle että asunnosta oli kuulunut lasten ääniä! Tomas soitti joulupäivänä asiasta, oli kuitenkin ollut lähinnä pahoillaan että piti asiasta sanoa, Meri houldasi puhelun tyylillä. Talossa on tarkat säännöt ja juhlien pito on kielletty, hiljaisuus on klo 22 ja alue on tosi rauhallinen. Toimme siis taloon hieman naurua ja ilakointia suomalaisten joululaulujen ja pukin muodossa.

Joulupäivänä menimme rannalle piknikille, niinkuin kaikki muutkin. Rannalla oli perheitä juhlimassa ja heillä oli pöydät ja tuolit ruokineen mukana matkassa. Paljon lasten riemua ja musiikki soi rantaravintoloissa. Kirkossa myös piipahdimme ihailemassa joulun seimeä.

Ihanaa oli saada viettää joulua myös vanhimman tyttären perheen kanssa, se on harvinaista lystiä meille; kun välimatka on 10.000 kilometriä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote