HALU HUPSUTELLA SÄILYY


Tänään kävelyä meren rannalla ja simpukoita keräten. Aaltojen kanssa kisaillen ja hyppien tunsin olevani villi ja vapaa, niinkuin joskus lapsena ja nuorena. Halu hupsutella säilyy vielä yli kuuskymppisenäkin.       Eeva Heilalan runo ilahduttaa: "Siitä on jo kauan/ kun minuun meni metsätähti/ ja yhä se kukkii." Kukkaa sisällämme kannattaa varjella. Kävimme myös torilla ostamassa suuria avokadoja ja pieniä banaaneja, maukkaita täällä auringossa. Majapaikkamme terassille näkyy meri ja sen äänet kuuluvat koko ajan; se on musiikkia sielulle ja saa mielen rauhoittumaan ja jotenkin myös olon runolliseksi. Saarielämää:-)

Kari:  Vähän niin kuin kossu Suomessa niin Martiniquella on virallisena kansallisjuomana sellainen kuin Ti`Punch. Se on kreolia ja väännetty ranskan sanasta Petit Punch, joka suomeksi tarkoittaa "pientä punssia". Jos talon isäntä  ei tajua vieraalleen sitä heti tarjota, niin se aiheuttaa onnettomuutta  hänelle jatkossa. Drinksu itsessään on aika pelkistetty ja riisuttu kuin suomalaisten tällä hetkellä rakastamassa Konmari aatteessa, vain kolme ainesosaa; paikallista rommia, sokeriruosta valmistettua tummaa sokeria ja limeä. Martiniquella se tuodaan eteesi rommi, sokeri ja lime erikseen ominaan ja ajatus on; "chacun prépare sa propre mort "eli suomeksi; "jokainen valmistaa oman kuolemansa". Kyseinen juoma ei pelkästään täällä Martiniquella ole suosiossa vaan myös kaikkialla ranskaa puhuvilla karibian saarilla, mukaan lukien myös Haiti ja Ranskan Guayana. Tämä perinteinen Martiniquelainen coktail saa sinut tuntemaan olosi kuin olisit valkoisella hiekkarannalla katsellen kristallinsinisiä vesiä...

Ainakin muutaman drinksun jälkeen😁












Kommentit

Markku Kedrin sanoi…
Kattelin Wikipediasta Martiniquen lämpötiloja, matalimmillaan 20-22C, korkeimmillaan 30-32. Aika ihanteelliset on lämpötilat, ikinä ei liian kylmää eikä kuumaa! Kyllä Ti'Punchia kelpaisi siellä siemailla! :-)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote