Viva la France


Anne: Aamupala hotellissa saksassa vallan mainio, kurpitsat ja kynttilät koristavat alkavaa oktoberfestiä. Päästiin Saarbuckenin kautta Ranskaan eikä edes satanut. Ostettiin uus kartta,marco polo, joka oli kyllä huonompi kuin Saksan kartta... Ja matka jatkui Strasbourgiin, tietulliin tietty, Se olikin vähän isompi kylä, ajettiin keskustaan ja äkkiä pois, ei jääty sinne syömään, koska parkkipaikan löytäminen olisi ollut työlästä. Mentiin syömään patonkia bensa-asemalle, siellä seurana viehättävät noin 80-vuotiaat madamet, jotka olivat lähteneet myös vähän moottoritielle ajelulle. Siinä sitä kaikki katseltiin karttoja ja madamet tilasivat kahvit ja omenatortut. Vallan mainiot reissunaiset! Vielä puuttui uskallusta hakea kamera ja kysyä kuvauslupaa, olisi kannattanut.Päästiin siis Colmariin ja löydettiin Ibis-hotelli ihan keskustasta, wau! ja autokin näkyy huoneen ikkunasta! Upea paikka, paljon pieniä kujia, vanha kirkko ja paljon turisteja, tähänkin aikaan.Ja henkilökunta puhuu taas englantia.Ikkunasta näkyy tiilikattoja ja kirkon torni, vain viinipullo puuttuu.
Kari: Viimeiset kurvit ajettiin Mosellinlaaksossa ja suunnattiin kohti Ranskan ja Saksan rajaa.Rajan yli Ranskaan ja eikä näilläkään ilmeisesti ole täällä mitään pakollista autokoulua...kyllä peugeotti kulkee ranskalaisen käsissä ihan yhtä karmeesti kuin naapurimaassa saksalaisella mersu. Ei näkynyt Lasse Lehtistä Strasburgissa...oltaisiin voitu pelata vaikka erä "Haluatko Miljonääriksi" peliä. Olis se voinnu myöskin kaljat tarjota...sen verran aiheutti ajo kaupungin läpi tykytyksiä. Ihan tuurilla ulos kaupungista ja hetki meni uskoessa, että ajetaan oikeaan suuntaan eikä takaisin päin kohti Saksaa. Mutta hei...Ranskassa heti toimii netti. Mon Dieu...näillähän on tällä Orange-operaattorin WLAN langaton verkko, jolla parhaillaankin pääsen paukuttamaan tekstiä ihan omalla läppärillä. Great... siunattu teknologia. Tämä Colmar on upea paikka. Kamerat lataukseen ja pihalle kuvaamaan. Varmaan sieltä löytyy joku viinimestakin jossa pääsee naukkailemaan pullon pari. Käytiin myös paikallisessa siwassa ostamassa viinipullonavaaja ja tietysti myös viiniä. Kun pääsimme kassalle, niin hälytyslaitteet alkavat soimaan ja me ollaan ihan huh-huh out, mitä nyt tapahtuu. Paikalliset Ranskalaiset miehet selittivät kassaneidille että kori hipaisi hälytyslaitetta ja kaikki on ok. näyttivät meille peukkua ylös päin ja sättivät laitetta ja sanoivat että se on täysin merde systeemi. Ranskalaiset miehet alkoivat heti pitämään yhtä kassaneitiä vastaan.Täällä vihataan ilmeisesti kaikkia pömpeleitä ja uudistuksia!!!

Kommentit

BigSister sanoi…
Ponsuuria vaan,
hauskaa, että olette nauttineet reitistänne vaikka etenemisenne onkin ollut aika vauhdikasta. Katselin myös kuvia ja kovin oli tutun näköisiä paikkoja hölöstä ja mörköstä Colmariin asti.
Muistakaa myös katsella Alsacessa talojen katoille, sillä savupiippujen nokassa asuu niitä ihastuttavia haikaroita.. Annehan jo katseli niitä vaunujakin sillä silmällä :)
Turvallista matkaa etelän suuntaan. Odotan jännityksellä lisää tunnelmia ja valokuvia. Käy se matkustaminen näin kotisohvaltakin, mutta olisi huomattavasti mukavampaa olla itse tien päällä. Siihen menee kuitenkin vielä kuukausia, joten siihen asti elän teidän siivellänne Eurooppaa todeksi.
Morjens ja kiva kuulla että kaikki on menny upeesti, tultiin myö itekin männä pvnä joensuusta missä meitil ol upea ruskarötökkä ja 17aastetta lämmin sekä aurinko kellottaa mollotti koko ajan .....käytiin valamossa ja mm.Saarikosken hauralla...ti-yönä tein Folkswagenin kaa protestisinkun mitä voi ladata ilmaisexi osoitteesta www.folkswagen.fi....meitsi lurauttaa siinä maniskaa ja laulaa mm. ruottalaisen juomalaulun....PUUKKO ilmestyy 28.1.2008....hianoja kuvia oottanna ottannu ja muutenkin kiva seurata blogia...onkos lämmintä?

t: Studiopäällikkö
Tää on raju, tuli teemalta pari pv sitten: http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=4&ag=26&t=504&a=4392
tää tapahtu 20kg sitten vuonna 1981, on nauhotettu legendaarisella N eli Natsaklubilla ilman yleisöä ma-aamupäivällä....mukana seuraa mm. posketon Kimin haastatteluosuus yms...nyt tuulee ja pelloilta kerättävät sokerijuurikaskasat kertovat karua syksyn sanomaa.

t: MjR
ridibundus sanoi…
Vive la France, vive Ansku ja Kari!
Jumankekka kuinka pitkällä olette, en olis Turussa vielä uskonut että pääsette Tukholmaa kauemmas! Eelikin täällä ihmettelee... Kohta pääsette jo majapaikkaan ja sitten vasta ilo irtoaa. Suomenhevoselle vinkki Camarquesta,takaisin ei ole tulemista
jos ette siellä käy, on siellä ornitologillekin katsottavaa!!
Suomi kylpee helteessä, lämmin tuuli etelästä, malja teille!Grosses bises!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote