Team Ahma vaeltaa

Ollan nyt siellä mistä vielä viikko sitten luettin kirjasta ja otettiin kopioita kirjan sivuista. Outo tunne, kun on mukana yhtäkkiä lukemassaan kirjassa. Tämä paikkahan oli varhaiskeskiajalla v.900 yksi niistä neljästä pyhiinvaelluksen aloitus kohdista ja parhaiten säilynyt vanhassa asussan seuraten muinaista tietä Santiago de Compostellaan Pyhän Jaakobin haudalle Espanjaan. Aikonaan se luonollisesti suoritettiin jalan, ja määränpäähän oli 1500km. Tämä kylä on rakennettu muinaisten sammuneitten tulivuorten päälle Aamulla lähdettiin pikkukyliin, St Privat, Monistrol ja Saugues, Samaa reittiä kun pyhiinvaeltajat aikoinaan. Vanhoja pikkukyliä, tiellä näkyi reppumiehiä ja -naisia sekä pyöräilijöitä. Vähän hävetti ajaa autolla ja oma rapakunto myös mietitytti. Kampasimpukan merkkejä oli joka paikassa, anne osti Notre Dame de Francen kupeesta itselleen yhden.
Patsas on aivan järjettömän kokoinen,23m korkea ja 835 tonnia painava ja tehty korkeimmalle kukkulan kohdalle.Patsas on aikoinaan Krimin sodasta ryssiltä vallatuista tykeistä valettu. 213 kanuunaa valettu vuonna 1860 uuteen uskoon... Mahtavia vuoria ja kapeita teitä. Ollaan syöty hampurilaisia ja ranskalaisia, croissantteja ja vettä. Muuhun tuo ranskan taito ei oikein ole riittänyt, ja illalla vatsa pömppönä nukkumaan. Hoh hoijaa odotan jo pääsyä omaan kämppään, että voidaan tehdä oikeaa ruokaa.Kävelty on paljon ja iltalenkillä yhtäkkiä tultiin juhlapaikkaan, jossa hillitön ilotulitus. Se oli hauska yllätys. Siis mustilla vuorilla ollaan menty pedon tietä, joka kylässä oli susien patsaita. Varmasti tie on ollut vaarallinen ja pedot uhanneet vaeltajia aikoinaan. Nyt tiellä uhkana toiset autoilijat ja vuorilta putoavat kivet, tosi kapeat ovat tiet! Hotellilla tapasimme suomalaisen pariskunnan, oli mukava puhua suomen kieltä. He asuvat täällä päin aina alkukeväästä ja loppusyksystä 1.5 kk:tta. Ei hullumpaa ilmaston puolesta. Tänään aurinkoinen ja lämmin päivä.

Kommentit

Harza sanoi…
Tervehdys,
Kiva seurata blogistanne matkan edistymistä. Mielenkiintoisille seuduille olette vaeltaneet.

Täällä jäätävässä Pohjolassa (eilen 30.9. + 18 astetta) valmistaudumme talveen varastoimalla ja säilömällä omenoita, sieniä yms. Ei vaiskaan...

Hyvää jatkoa reissulle!

T. Harri ja Arja

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote