NOVIISIT OPISSA


Kari: Olimme kutsuneet todelliset euroopan autolla kiertäjät kylään valaisemaan tulevaa koettelemustamme automatkailun riemuista. Jo pelkkä laivasta ulos tuleminen Tukholmassa ja oikean tien(E4S) löytäminen sieltä hurrien ghetosta on onnittelun arvoinen suoritus.Varsinkin kun laivamme saapuu parhaaseen klo 07.00 Tukholmalaiseen aamuruuhkaan. Neuvo oli painaa mahdollisemman nopeasti tämän abbamaan läpi Tanskaan, mielekästä maisemaa ei ole kuin hetki, kun tämä lätäkkö, Vättern näkyy oikealla puolella. Tanskakin on vain kahden tunnin läpiajo, jolloin päästään Rödbyn lauttarantaan. Siitä ylitys Saksan puolelle Puttgardeniin ja silloin alkaa suomipoikaa hymyilyttämään...heti lauttarannassa on kuulemma Bordershop niminen 3 kerroksinen rakennus lattiasta kattoon asti täynnä VIINAA... ja mihin hintaan...kaljakeissi lähtee hintaan 6.80€!!!! Unohtakaa Tallinna...keihäänheittäjä Seppo Räty oli väärässä. Saksa ei olekkaan paska maa!!!! Vielä nyt kuvittelemme ajavamme Tukholmasta Lybeckkiin yhdessä päivässä. Ajomatkaan olemme varanneet 7pv. ennen kuin pääsemme perille Välimeren rantaan. Saksassa jäämme hetkeksi ajelemaan pikkuteitä kohti Mosselin viinialueita ja sieltä sitten kohti Alsasin viinialuetta Ranskan puolelle. Tämän enempää ei vielä ole suunniteltu...hyvä neuvo konkareilta oli myös se,että ottakaa rauhallisesti... ajomatka Turkuunkin on jo osa tätä matkalla oloa.
Anne: Naiset tulivat kylään ja toivat ihanan selkokielisesti karttojen ja kuvien kautta Euroopan syliimme. Teiden salaisuudet kuulostivat eri viinilaatujen vivahteilta ja Saksa sai uuden merkityksen. Karttakirjan luku tuli selväksi ja saimme monta arvokasta vihjettä edullisista ja hyvistä yöpymispaikoista. Matka tuntui jo alkavan, niin konkreettista oli suunnitella yöpymistä ja kilometrimääriä. Hieno fiilis, kokea uuden asian tuoma jännitys ja pelkokin. Matkavalmennus ja kokeneet matkaajat toivat mieleen kaukaisen muiston synnytykseen valmentautumisesta. Silloin viimeksi minä taisin olla aivan uuden asian edessä!
Lämmin kiitos siis reissunaisille!a
ps. tutkittuamme koko illan Euroopan suurta maantiekarttaa, saimme vielä lahjaksi tähtitaivaan kartan, KAIKEN VARALTA! Ihana ajatus, varmasti emme putoa maapallolta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote