Täällä taas

Vuosi sitten kun palailtiin kotiin, niin päätettiin ottaa uusiksi parin kuukauden loma täällä Martiniquella. Nyt kun olemme tänään viikon täällä oleskelleet niin pieni yhteenveto ekasta viikosta paikallaan. Tällä kertaa meillä on 4 eri Airbnb lokaatiota eri kohdilla saarta. Ensimmäinen viikko vietettin Le Carbetissa saaren pohjoisosassa viehättävän ranskalaisen jo eläkkeellä olevan Paulan luona. Jaoimme hänen kanssaan kaksion jossa meillä oli oma huone. Yhä edelleenkään emme osaa ranskaa mutta keskustelut, jopa syvällisetkin, menivät google translaten kanssa mukavasti. Paula edusti varttuneempaa ikäluokkaa kuten jo mekin, ja hänestä oli hauskaa että olimme kuin teinit puhelimet koko ajan nenämme edessä kun yritimme kommunikoida toistemme kanssa! Olimme ensimmäiset ei-ranskaa puhuvat vieraat hänen luonaan. Ja tietysti ekat suomalaiset joihin hän on törmännyt. Paulan luona elimme hyvin terveellistä elämää; iltaisin söimme kasviskeittoa ja joimme hänen tarjoamaa yrttiteetä:) 

Autoseikkailu vuokraamon kanssa oli taasen kokemus. Vuokrasimme aika vähän ajetun punaisen Renault Clion. Hinta oli todella halpa! Se on meillä käytössä 58 päivää ja hinta päivää kohti ei ole kuin vähän päälle 20€. Sillä hinnalla ei saisi edes suppilautaa vuokrattua rannalta tunniksi! Noh….siitä sitten lähdettiin ajelemaan kohti ekaa majapaikkaa niin kojelautaan syttyy erinäköisiä varoitusvaloja ja auto hyytyy melkein ensimmäiseen mäkeen. Ja vielä pahimpaan ruuhka-aikaan! Nilkutimme autolla sivutielle ja oli hieman epäselvää missäpäin me oikein ollaan. Tyttäremme asuu saarella vakituisesti ja hänelle sitten soittamaan ja kuvailemaan maisemia missä mahdetaan olla. 

Vuokraamon omistaja saapui avuliaasti parin tunnin päästä uuden pelin kanssa ja sovittiin että aamulla palaillaan asiaan. No aamulla sama rellu taas parkissa ”korjattuna.” Noh…on the road again. Ja jumaleisson! Samat valot taasen mittaristossa. Googlailtiin mitä ne tarkottaisi, niin moottorin varoitusvalo tarkoittaa että lopeta ajo välittömästi. Siitä taas soittoa vuokraamoon niin vastaus oli että niistä valoista kannata niin välittää. Jos auto kulkee niin se on kunnossa! No kulkeehan se eikä hyydy vielä mäkeen, mutta on aika odottava fiilis koska se tapahtuu. 

Elämä täällä ajellessa ja maisemia katsellessa on kuin katselisi jonkun muun lomavideota YouTubesta. Lämpötila ero tosiaan on 50 astetta kotimaan raikkaisiin lumituiskuihin verrattuna. Iho vielä Suomessa ja totuttelu kosteaan kuumuuteen vie aina hetkisen. Tapaamiset paikallisten kanssa saa taas hämmästyttämään kuinka avuliaita he ovat. Ehkä siihen auttaa sekin että näkevät että me poloiset raasut emme oikein osaa kieltä ja hymyilemme vaan iloisesti. Ja otamme kännykät käyttöön; kiitos google translate!




Kommentit

Maiju sanoi…
Ihania muistoja teille. Tuntuu hiukan samalta kuin joskus meillä. Pärjätään kuitenkin samoin kääntäjällä sekä englanti/espanja sekoituksella. Ikimuistoisia hetkiä lisää!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote