Biisiä pukkaa

 


Kun on lomalla vapaana leijailemassa kuin nuottipaperi tuulessa, niin on mukavaa yrittää rustata jotain uutta. Viimekertaisesta onkin aikaa… sapattivapaalla vuonna 2007 Etelä-Ranskassa tuli äänitettyä omia tekeleitä läppärillä. Ei siis ihan kauhean usein. Tänään luin uutisen, että Liisa Akimof on tehnyt uuden levyn 27 vuoden jälkeen. Kyl maar määki sit parit biisit saan rustattua.

Tosin pientä hankaluutta ilmassa. Löysin täältä musaliikkeen netistä googlaamalla ja eiku sitä metsästämään. Löytyi teollisuusalueelta ja oho! Tuossa se varmaan on. Siitä varastorakennusta ympäri kiertämään ja ei helvata, ei se täällä voi olla, vaikka kyltti komiasti seinässä. No ei ollut. Selvisi että muuttanut muualle ja mösjöö kadulla viittoili että tuonne päin vaan.

Ja löytyihän se. Kitara pitäisi saada. Etukäteen Air Francen sivuilla zoomatessa oman kitaran tuonti olisi maksanut 100€ tähän suuntaan ja muka paluulennolle sitä ei saisi mahtumaan takaisin kotimaahan. No puotipuksua haastattelemaan ja onneksi meillä oli lapsenlapsemme kieltä kääntämässä ranskalaiselle ymmärrettävään muotoon. Katselin keppejä jotka olivat jonkin sortin soittopelejä, halvin vähänkään kitaran ääntä muistuttava oli Fenderin teräskielinen akustinen halpismalli hintaan 300€. Ahaa elämys välähti päähän ja myyjältä tenttaamaan oisko kitaran vuokraaminen mahdollista? Kundi tiskin takaa vähän aikaa mua tiirailtuaan ja oikein kuulin, kun hänen päässä alkoi kassakone raksuttaa. 150€ kuukausi!!!

No heko heko. Eli parin kuukauden kitaralaina olisi maksanut saman kuin se Fenderin kitara seinällä jota katselin. Vähän liikaa rantakitarasta jonka joutuisi joka tapauksessa heivaamaan lähtiessä palmun alle. Siitä sisuuntuneena kohti uusia ideoita ja kauppaan ostamaan lehtiö ja lyijykyniä.  Runosuoli kukkimaan ja herkkiä sanoituksia siis rustaamaan! Sanoituspuoli yleensä vaikeampaa ja siihen ideoinnin kehittely. Kyllähän ne soinnut ja sävelet sitten kitaralla niihin hakkaa kotona jälkikäteen:)

Inspiroivaa juomaa siis paikallisesta Siwasta hakemaan ja toivotaan että maksa kestää tän taideellisen pläjäyksen!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote