Ranskalaiset ovet ja lukot


 Muutama huomio näistä ovista kun yrittää kulkea. On kyllä sellaiset arpajaiset välillä, että mikäköhän avain mihinkin oveen sopii. Vaihdettiin täällä saarella taas pariksi viikoksi uuteen Airbnb paikkaan ja avainlaatikossa, kun ymmärrettiin miten sen saa auki, odotti kasa nykkeleitä. Avaimethan ovat ulkonäöltään kuin ennen vanhaan mun Ladan avaimet. Tosin Ladaan oli helpompi päästä sisälle ja jos ei avainta kiertämällä lähtenyt käyntiin, niin sitten veivillä.

Ranskalaiset lukkosepät ovat kekseliäästi keksineet myös sellaisen version lukon avaamiseen, että sinun täytyy nostaa oven kahvaa samalla ylöspäin kun kierrät avainta lukossa avataksesi oven...luoja, ennen kuin tajusi...varpaan kynsi mustana kun riuhdoin ja potkin ovea että millä jumaleisson tämä oikeesti aukeaa!!!

Tänään aamulla katsomaan taloyhtiön uima-allasta ja mainostettua yksityistä pääsyä meren rannalle. Rouva oli tehnyt asian selkeytykseksi oikein videon Youtubeen. Eli ei sitten ollutkaan ne huoneiston esittelyssä olleet pari askelta paratiisiin;) Nooh, eiku etsimään. Mukaan piti ohjeitten mukaan ottaa siis kaksi avainta ovien avaamiseksi ja yksi sähköportin badge. Ekan oven kanssa meni viisi minuuttia lukon räpläämiseen ja lottoamalla meni aukeamaan viimeinen porttilukko ja Wau! Olen uimarannalla. Ei muuta kuin kipin kapin polskimaan Karibian mereen!

Sitten kapuamaan takaisin ja kaffen keittoon... mitä!!! Jätin kaukaa viisaasti ensimmäisen oven lukitsematta ja nyt se on kiinni. Kymmenen minuutin avaimilla leikkimisen jälkeen oli pakko luovuttaa ja lähteä hakemaan uutta reittiä takaisin. Meni aamulenkistä kilometrin kiertäminen.

Ovethan ovat siinä mielessä tuttuja että samoja ovia näkee usein elokuvissa. Juuri niitä ovia mitä avataan yhdellä potkaisulla. Ovet aukeavat siis sisään päin vastoin kuin odottaisi. Tosin tämän meidän pienoiskerrostalon rappukäytävän ovi tehty takoraudasta ja kestää vaikka autolla rysäyttäisi. Sisäänmeno toimii koodilla ja lukitus tapahtuu magneetilla. Nii-i, joku magneetti systeemi, en ole koskaan törmännyt. Kun olimme lähdössä kamat sisälle heitettyämme kauppaan niin yritimme tätä magneetti-ihmeovea sitten availla. Käykö siihen avain?... kävi mutta ei kierry? Onko siinä kahva?...on mutta katkennut. öööö...seinillä paljon katkaisimia, joistakin niistä syttyi valo rappuun ja joistakin soi ovikello. Sieltä sitten paikallinen hetken päästä oven reiästä kurkkaamaan; niin oliko jotain asiaa, häh? 

No me ulos vaan...painakaa les imbesil tuota nappulaa!!!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Case-Pilote