Case-Pilote

 


Ja sitten kohti seuraavaa majapaikkaa eli ollaan 16 päivää pienessä kalastajakylässä; Case-Pilote. Talomme sijaitsee korkealla, joten täällä onneksi tuulee kokoajan vilvoittaen oleskelua. Muutama vuosi taaksepäin kylä tosiaan oli hiljainen, muutama talo rannalla oleva pikku kylä, mutta globaali turismi löytänyt myös tänne. Niin kuin mekin. Yhä kuitenkin kalastajat saavat toimeentulonsa merestä. 

Kuten turistit niin muutkin vieraslajit ovat nykyisin uhkana. Yksi kalastuksen ongelma on vieraslajina Intiasta ja Tyyneltämereltä levinnyt Leijonakala. Se on äärettömän myrkyllinen muille kaloille ja voi aiheuttaa allergisille ihmisille jopa kuoleman. Myrkky sijaitsee kalan piikkien päissä, eli muuten koreaa fisua ei kannata mennä silittämään. Hyvä puoli on, että kun kalan piikit fileoi pois, se on mainio ruokakala! Linkki  hesarin juttuun https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002907224.html

Olemme nauttineet eniten tästä omasta uima-altaasta. Aamu alkaa uinnilla ja vesijumpalla ja illalla tähtien loisteessa vielä pulahdus altaaseen. Majassamme on yksi huone ja kylpyhuone, kaikki tarpeellinen löytyy. Asumme omassa rauhassa pientaloalueella ja naapuri on aidan takana. Täällä pohjoisessa on välillä myös sähkökatkoksia, meiltäkin sähköt olivat vuorokauden verran poissa. Omistaja toi meille patterilamppuja illaksi ja laittoi sähköportin manuaaliasentoon että pääsisimme autolla ulos, hyvää huolta täällä meistä pidetään. Onneksi jääkaapista oli ehditty juoda kylmä shamppanja! Lapsille tehtiin ruokaa tuunatulla grillillä, josta oli pohja poissa ja tilalla oli pata, johon hiilet laitettiin. Retkielämää siis, tuli mieleen sähkötön mökkimme saaressa.









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot