Ruokaa

 Ruokaa…ukko huokaa. Airbnb majamme on pieni mutta kaiken korjaa oma, ihka omassa käytössä oleva uima-allas. Siis aika paljon touhuamme itse sapuskaa kaksi keittolevyä omaavassa minikeittiössä. Paljon on nuudelia syöty. Ruokien hinnat nousseet kaupassa myös täälläkin törkeesti. Myös vihannekset hirmu hinnoissa, vaikka täällä ei tarvitse todellakaan kasvihuoneita lämmittää sähköllä niin kuin kotipuolessa lumen keskellä.

Saaressa tosin kasvaa hieman eksoottisempaa mitä paikalliset noukkii ihan puusta. Kuten esimerkiksi Leipäpuun hedelmää. Vävypoika kävi meille sitä puusta hakemassa takapihaltaan. Sitä voisi verrata maultaan perunaan ja sitä voi käyttää samoin. Muusia, paistettuna tai mitä siitä nyt keksiikään sitten laittaa. 

Pari kertaa käyty ulkona syömässä ja jopa kerran vähän synttäripäivänä fiinimmässä paikassa. Puitteet on komiat mutta ruoka kuin olisi ABC:llä. Lautanen täpötäynnä ranskalaisia ja muutama lihakokkare kaverina. Ei tietoakaan vihanneksista. Tomaattia vihanneksena sai ketsuppina pullosta. Ihmeteltiin paikan katossa olevia lampunvarjostimia jotka markkeerasivat koivun kuorta. Ehkä siinä oli sisällytetty paikan gastronominen filosofia…. suu teillä kuitenkin on tuohesta😁

Parhaimpia ruokakokemuksia on nyt saatu uimarantojen katukeittiöistä, joissa on syöty simpukoita, kanaa ja acroja. Ananakset ja kiiwit olleet tosi herkullisia ja avocadot suuria ja hyviä. Paikallisesta isossa ruokakaupassa,Carrefour, oli kaupan oma pizzapiste jossa kundit väänsi lättyä. Pizza näytti ihan kelpo sellaiselta ja myöskin maistui. Hinta 14€.

Leipäpuun hedelmä.


Paikallista nuudelia.

Ehdittiin jo melkein syömään se ennen kuin
tajusimme ottaa valokuvan.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote