Rommia pöytään!
Kun Martiniquella ollaan, niin mistä saari on kuuluisa; niin tietysti rommeistaan! Siinä oiva syy suunnata auton keula kohti saaren pohjoisosassa, tulivuori Peléen juurella olevaa rommitislaamoa.
Depazin rommilla ja sen kuuluisalla linnalla on historia, joka liittyy myös läheisesti Martiniquen historiaan ja tulivuori Peléen tulivuorenpurkaukseen vuonna 1902. Victor Depaz, joka herätti tislaamon henkiin katastrofin jälkeen, ilmentää koko alueen historiaa. Mies palasi juurilleen ja kehitti rommituotantoa sekä rakennutti tuhoutuneen lapsuudenkotinsa raunioille uuden samanlaisen linnan. Hänellä oli 11 lasta ja poikansa jatkoivat hyvin menestynyttä rommituotantoa. https://depaz.fr/en
Nousimme pitkää mäkeä ylöspäin kohti vuorta ja ohitimme matkalla sinne kuumuudessa vaeltavia turisteja, joilla varmaankin oli mielessä ilmaisen rommimaistelun kutina jo kielellä. Parkkikselle päästyämme siellä oli jo pari bussilastillista jenkkejä, jotka oli kuskattu laivalta, joka oli parkkeerannut Saint-Pierren edustalle. Olin valmistautunut näkemään t-paitoja joissa komeilisi Trumpin naama ja valmistelin jotain nasevaa pikku sutkautusta ääliöille;)
Kyynärpäätaktiikalla kohti joukon takana häämöttävää baaritiskiä siis. Olimme saaneet ”ilmaistiketit” pääsylipun lisäksi vierailtuamme ylhäällä mäessä olevasta Depazin kotitalossa. Ne läimästyäni pöytään niin baaritiskillä maistelua jakava baarimikko tokaisi; olette voittaneet lotossa vai? Tasting näes on ihan ilmainen kaikille:) heh heh, taas maksettiin 3euroa Depazin pojille😜 Kyllä eläkeläinen saa olla tarkka rahoistaan. Tosin edellisessä Neissonin rommitislaamossa pyydettiin 5€ jos halusi maistella tummia, ikääntyneitä rommeja. Valkoista rommia sai kitata mielin määrin. Tähän järjestelyyn on tultu ainakin muutamissa tislaamoissa koska turret tulevat kiskomaan päiväkännejä ilmaiseksi eivätkä edes osta mitään. Ja hinnat mitkä suomalaista kiinnostaa…. Litran leka tummaa 6v. tynnyrissä kypsytettyä maksoi 18€.
Kommentit