Valokarnevaalit Fort-de-France 2023

 Mieäletön spektaakkeli!!!Kyllä vanhaa rummun lyöjää ilahdutti nähdä lukemattomien perkussioryhmien esiintyminen. Korvia huumaava ja todella äänekäs eri rumpujen soitto raikasi ja kertautui kaikuna kapeiden katujen seinistä. Pääsimme siis kokemaan maistiaisia tulevista karnevaaleista. Niin sanotut etkot olivat nämä Valokarnevaalit joissa nimen omaan oli valo pääosassa. Yli neljäkymmentä eri ryhmää oli esiintymässä pääkaupungin Fort-de-Francen kaduilla. Kulkueisiin osallistuivat soittajat, tanssijat ja autot, jotka ovat nimeltään Les Bradjaks. Autot ovat niin sanottuja karnevaaliautoja erikoisvarustein ja niiden ”juttu” on karmeasti ampuva pakoputki! 

Karnevaalit otetaan tässä katolisessa maassa tosissaan. Pukuja suunnitellaan ja valmistellaan läpi vuoden. Koko saari pysähtyy juhlimaan. Koululaisilla on kahden viikon karnevaaliloma, joka meillä  on viikon talviloma. Myös muu saari sulkeutuu viikoksi juhlimaan. Karnevaalien juuret ovat keskiajassa ja sen nimi tulee  latinan sanasta Carnem levare, joka tarkoittaa hyvästi liha. Liittyy siis alkavaan Pääsiäisajan paastoon.

Eri päiville on erilaisia teemoja. Pukujen värit myös vaihtelevat päivän teeman mukaan. Yhtenä päivänä myös miehet pukeutuvat naisiksi. Nyt näissä valokarnevaaleissa näimme paljon hienoja valopukuja ja myös yleisö oli pukeutunut näyttävästi erilaisiin karnevaaliasuihin. Tuntui että koko saari oli ahtautunut pimenevässä illassa tähän tunnelmaan, niin täysiä olivat kadut ihmisistä!

Oli jännittävää seurata illan kulkueita ja juhlivaa yleisöä, näin upeita valoasuja lapsilla ja aikuisilla. Monet miehet olivat pukeutuneet hemaiseviksi naisiksi ja kulkivat minihameissa ja huulet lumoavasti törröllään.      

Lasten kanssa jaksoimme olla paikalla viitisen tuntia, sitten olikin kävelylenkki autolle ja olimme valmiita nukkumaan. Upea kokemus näin ensikertalaisena päästä karnevaaliajan tunnelmaan.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote