Lento CDG:lle ja takaisin



 Lentäminen on mukavaa vaan ei lentokenttäily. Muutaman kerran kun tässä on käyty Martiniquella niin on kertynyt erilaisia kommelluksia. Pitää aina mennä Pariisin kautta ja siitä sitten loikataan  n.9h meren ylitse. Näin viisastuneena kannattaa aina valita lentoyhtiöksi Air France. Vaikka kuinka pitäisi olla kotimaahan kallellaan. Aina kun on menty Finnairilla niin on ollut lentokentän vaihto edessä.

Lentolippuja tilailessa kannattaa oikeesti tilailla sellaiset piletit että ei tarvi tehdä lentokentän vaihtoa. Myös kun valitsee AF:n niin laukut siirtyy kätevästi jatkolennolle. Muuta ei jää kuin siirtyminen seuraavaan lähtöhalliin joka on noin 15min kävelyn päässä. Tosin väliin mahtuu yksi passitarkastus.

Ranska on lakkojen luvattu maa. Kerran tultiin CDG:lle ja piti vaihtaa kenttää Orlylle jonne bussilla n. tunnin siirtyminen koska se on vastakkaisella puolella Pariisia. Pakasiien kanssa tullaan aulaan joka on aivan tupaten täynnä. Varmaan tuhannen turistia. Lakko. Siitä sitten kunnon ohituskaistaa ja loikataan karsina nauhan yli ja painetaan tukka putkella ulos. Joku virkailija rääkyy takana mutta ollaan vaan tyhmänä eikä ymmärretä. No eipä kulkeneet bussitkaan joten taksin metsästystä. Juoksemalla sellainen saatiin kiinni ja matkalaukut takaronttiin ja suunta Orlyyn. Ehdittiin.

Kerran sitten tyhmyyksissään  Martinquen päässä ei tehty Check-Inniä etukäteen  paluulentoon luottaen että kyllä sinne koneeseen pääsee. No ei päässyt. Oli yli buukattu ja jäätiin rannalle. Air France kuitenkin hoiti meidät hotelliin, soittivat taksin ja vielä rahallista hyvitystä. Ainoa ongelma oli lentovirkailija saada ymmärtämään  uusiin lippuihin että missä on Suomi. Ekoissa lipuissa luki Oslo ja se oli hänen mielestä tarpeeksi lähellä. Kaveri ei tiennyt Helsingin lentokenttä lyhennystä ja kun sen hänelle kirjoitin paperille niin kaveri katsoi aika hitaasti...HEL.

Eväät kannattaa myös ottaa koneeseen. Vaikka Air Francella tarjoillaan lounas ja ennen laskeutumista vielä kahvitkin tykötarpeineeen, niin aina voi pientä ylläriä olla matkassa. Tällä viime reissulla kävi silleen, että Ranskassa oli lumimyrsky(varmaan 5cm lunta) ja Bordeauxista tuleva ryhmä oli myöhässä. Sitä siinä sitten tunti odoteltiin. No kun kaikki oli kyydissä lähdettiin rullaamaan mutta ei tullut lähtölupaa. Kenttää kierrettiin tunnin verran kuin bussissa olisi istuttu. Sitten tuli kuulutus. Kone palaa takaisin. Bensaa kului ja vessat täynnä. Konehan vetää 450 henkeä ja miehistö päälle ja kaikki jotka ovat lentäneet tietävät että vessaralli alkaa välittömästi kun jengi on koneen sisällä. Oltiin siis koneen vihdoin päästessä matkaan 4h. myöhässä. Nälkä oli ja tietenkin kaikki mitoitettu normi hommaan. Vaimo kävi ruinaamassa jotain syötävää, koska verensokerit jo alhaiset. Sai pienen sämpylän jyrsittäväksi. Kateeellisina katseltiin kun naapuripenkeillä muut availi eväitään.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote