day seven


Pääkallokeli aiheutti liikennekaaoksen Ruotsissa
Julkaistu: 5.1.2008 22:05
Päivitetty: 6.1.2008 10:23
STT–TT

MALMÖ. Nopeasti vaarallisen liukkaaksi muuttunut keli sekä kova tuuli aiheuttivat lähes sata liikenneonnettomuutta Etelä-Ruotsissa lauantai-iltana. Poliisin tietoon oli tullut iltakahdeksan jälkeen jo 93 onnettomuutta.
Liukas keli piinasi ruotsalaisia myös sunnuntaina etenkin maan etelä- ja keskiosissa.
Yksi ihminen sai surmansa ja yksi loukkaantui, kun heidän autonsa suistui tieltä Nyköpingin alueella varhain aamulla. Onnettomuuden syystä ei ollut heti varmuutta.
Poliisin mukaan erityisesti pienillä teillä oli kuitenkin yhä liukasta.
Launtaina Etelä-Ruotissa alkoi iltapäivällä sataa alijäähtynyttä vettä, mikä teki hetkessä tiet peilikirkkaiksi. Useita ihmisiä loukkaantui, ja hetkittäin jopa ambulansseista oli pulaa.
Poliisi joutui vetoamaan autoilijoihin, etteivät he lähtisi jäisille teille.
Lauantain pahin onnettomuus tapahtui Keski-Ruotsissa Bollnäsin kaupungin lähellä, missä kolme ihmistä kuoli, kun heidän autonsa lähti luisuun ja törmäsi kuorma-autoon.

Myös useita bussivuoroja peruttiin pääkallokelin vuoksi. Viranomaiset varoittivat ajokelin jatkuvan huonona suuressa osassa maata myös sunnuntaina.

Ja sitten Stokikseen 350 km. Jätimme tämän viimeisen etapin tietoisesti näin, koska Ruotsiin oli luvattu kunnon lumimyräkkä. Lautta lähtisi vasta illalla, joten ajoaikaa oli ruhtinaallisesti. Vähän liiankin. Matelua kohti Tukholmaa yrittäen ajaa mahdollisemman hitaasti. Vähän outoa Euroopan läpi kaahauksen jälkeen. Ja hyvä näin.Emme olleet ollenkaan tietoisia takanamme lähestyvästä liikennekatastrofista Pääsimme juuri alta pois ennen yllä olevaa selostusta kelin muuttumisesta. Ainoastaan yhden onnettumuuspaikan ohi ajoimme.Tuuli oli painanut pellolta lunta kinnokseksi moottoritielle ja siihen joku oli oikein kunnolla päästellyt saabilla. Moottoritie oli hetkessä tukossa liikenteestä.

Köröttelimme kohti Tukholmaa haukotellen ja tietenkin sitten ajoimme harhaan. Oli hieman epäselvää missä se vikingin lautta sijaitsee, joten huomatessamme Nynäshamn kyltin aloimme seurata sitä. Eikö se Hamn sana tarkoita satamaa ja eihän täällä ole muutenkaan näkynyt yhtään kylttiä jossa olisi laivankuva. Nynäshamn viittoja pimeydessä seuratessa maisema muuttui hyvinkin metsäiseksi. Aika rauhaisan näköistä täällä, onpa isot puistot. Hetken päästä selvisikin Nynäshamnin tarkoittavan kaupunkia 45 km päässä Tukholmasta. Uukkari ja takaisin kaupunkiin...Stockholm,15km. No löytyi se satamakin vihdoin. Kolme tuntia laivan lähtöön. Tiesimme laivan olevan aivan buukattu täyteen. Olimme saaneet marraskuussa netissä varattua käytännössä viimeiset paikat. Mutta ketäs siellä laivassa olikaan...luulimme tulleemme Volganlautalle. Aivan tupaten täynnä venäläisiä. Aivan jumalatonta etuilua kaikkialla. Yksi matami seisoo jonossa ja kaikki tunkevat lisää tavaraa välistä hihnalle. Myyjä kohdallamme totesikin että ihanaa kuulla välillä suomen kieltä.
Anne:Laivalla menimme syömään ja joimme shampanjaa ja tanssimme. Yöllä melkoinen myrsky ja keinutus. Nyt sataa lunta täällä Tytyrinkadulla!!!! Kotona ollaan ja hymy on herkässä!Ja mun kaikki kukat voivat hyvin, osa kukkiikin, esim. orkideat! Kiitos Eijalle kodin ja kukkien hoidosta.
Turussa saimme ihanan aamupalan Maarit-siskon luona, kaurapuuroa ja lohta ynm. Ihanaa on nähdä taas kaikki ystävät ja ottaa paikkansa kotona. Salla oli kasvanut niin isoksi ja pärjännyt hyvin, kas kummaa, ihan ilman äitiä! Kynttilöitä päälle ja höpötystä Sallan kanssa, tervetuloa talvi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote