day six (sex på svenska)




Anne: Tanska tuntui jo niin kotoiselta ja Pohjanmeri myrskysi oikein kunnolla kun ylitimme sen. Kauniita taloja ja peltoja oli maisema parin tunnin ajan. Ruotsi oli kuin kotiin olisi tullut, tutut A:n muotoiset kyntteliköt ikkunoilla ja joulutähtiä myös. Menimme syömään ekaan wärdshusiin, lounaalla oli ihania kaalisalaatteja, pieniä perunoita ja lihaleike sekä ruisleipää! Söimme hiljaa suuren hartauden vallitessa, uskomattoman hyvää. Sitten eksyttiinkiin kun ei karttaa katsottu väärälle tielle, mentiin Göteborgiin kun piti mennä Tukholman suuntaan! Ei hätää, mennään pikkutietä siitä matkan varrelta Jönköpinkiin, sanoin minä tyynesti. ja mentiin kanssa, kaikkien pikkupaikkojen läpi. Tuli jo pimeetä, siis neljän jälkeen ja oltiin jo aika ryytyneitä. Sitä se teettää kun on niin kotona olevinaan että ei enää karttaakaan viitsi katsoa! No, täällä ollaan iglun oloisessa Ibiksessä lumen ja pakkasen keskellä. Täällä on lunta ja ihanan jouluisen näköistä. Kohta mennään syömään lihapullat!

kari; Saksan Ibiksessä aamupalalla oli hauskaa. Pojat videotykillä heijastaa takkatulta videoskriinille...alettiin heti lämmittelemään käsiä videoskriinin edessä.... Tarjoilija ei oikein tajunnut....No nyt on aamulla Saksan puolella nähty myöskin Bordershop. Kauppa, joka on lattiasta kattoon kolmessa kerroksessa täynnä viinaa.
Onneksi pidin tummennettuja laseja päässä, muutenhan suomalainen sekoaisi siellä täysin. Ei pääsisi edes ulkona parkatun autonsa luokse, ennen kuin jo eka pullo olisi ryystetty.Vaikuttava näky. Nyt on takana 2500km Välimeren rannasta ja selässä alkaakin tuntua juuri siltä. Aivan jumissa. Pelätty lumimyrsky ei tullutkaan, tosin lumiraja tuli vastaan Jönköpingin kohdalla.

Täällä Jönköpingin Ibiksessä on ulkomaalaisille yrittetty perustella karua totuutta aika säälittävään sävyyn ruokalistassa;
"Typical for the Nordic Bistros are the decorations, the welcoming spirit and warm and friendly atmosphere. The sense of being welcome was important even a thousand years ago and even though many would say that these parts of Europe was a bit unfriendly at the time- try us today!"

No joo..."suomalainen welcoming spirit"...älä ny jää sinne eteiseen lorvimaan,vaan siirrä se persees vilkkaasti tänne!!!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote