Karnevaalit

 Taas on vuoden huippuhetki saaressa onnellisesti vietetty ja ohi. Nyt vaan jännätään kuinka paljon syntyvyys tällä kertaa nousi;) Tuo ei ole edes vitsi, koska oikeesti meno on karnevaalien aikaan todella hurjaa. Katolisessa kulttuurissa nyt alkoivat paastoviikot Pääsiäiseen ja silloin ei syödä lihaa eikä juoda rommia. Vielä n.10 vuotta sitten se otettiin todella tosissaan ja baarit oli kiinni ja tanssikielto päällä täällä koko saaressa.

Karnevaalit ovat siis neljä päivää kestävät "kaikki ilo irti" bakkanaalit missä ei kursailla. Niihin valmistaudutaan koko vuoden ajan suunnitelemalla karnevaaliasuja ja treenaten yhteissoittoa bändien kanssa. Näin todella monta rumpu/tanssiryhmää, ja joissakin myös puhaltimet, niin ei se ole mitään humalapäissään kaljatölkkiin kapulalla hakkaamista!!! Hämmästelin soiton tarkkuutta ja yhtenäisyyttä. Välillä kuitenkin vedettiin aivan todella vaikeita synkooppeja. Huomasin että kaikilla kulkueeseen osallistuneilla ryhmillä oli kuitenkin joku liideri joka osoitti milloin porukka pysähtyy tanssimaan ja milloin taasen musa alkaa uudestaan. Olisi kyllä ollut todella nastaa päästä mukaan soittamaan! Tällaista meininkiä Suomeen Vapuksi!!!

Täällä Martiniquella karnevaalien päähenkilö on karnevaalikuningas, jonka nimi on Vaval. Se on suuri veistos joka tehty puusta ja lehdistä ja oksista ja sitä kuljetetaan kulkueessa kuorma-auton lavalla ja kaikki juhlijat ovat neljän päivän ajan hänen hovinsa alamaisia. Karnevaalit kulkevat hänen johdollaan aloituspäivästä tuhkakeskiviikkoon, jolloin auringonlaskiessa Vaval poltetetaan. Tässä linkki aiheesta wikipediaan.

Neljän päivän ajan on aika jopa anarkistinen meininki meneillään ja niin kuin tuossa wikipediassa kerrotaan, silloin saa päästellä kaikken ketutuksen irti mitä vuoden aikana on sisäänsä säilönyt. Tekisi varmaan hyvää suomalaisillekkin:) Tein juutuubeliin videon jossa pääsee kiinni meininkiin ja tunnelmaan. Videossa loppupuolelle vilahtaa iso vihreä krokotiili joka tänä vuonna symboloi karnevaalikuningas Vavalia.











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas

Ranskalaiset ovet ja lukot

Case-Pilote